Goudprijs: € 55.700,96 Zilverprijs: € 644,93

Waar moet ik op letten bij het vervoeren van goud?

Het vervoeren van goud. Hoe gaat dit in zijn werk en waarop moet u letten? U weet wellicht hoe het opslaan van goud in zijn werk gaat maar het vervoeren is toch wel een vak apart. U kunt uw goud door verschillende situaties vervoeren, of dit nou is door een verhuizing of voor algemeen vervoer, bijvoorbeeld na het kopen van goud, er zijn verschillende punten waar u op moet letten en deze zijn hieronder voor u onder elkaar gezet.

Het vervoeren van goud voorbereiden

Ten eerste is het belangrijk dat u uw gouden munten en staven van tevoren voorzichtig schoonveegt met een zachte doek. Door middel van het verwijderen van vuil kunt u schade tijdens het transport voorkomen.

Van tevoren is het ook belangrijk dat u uitzoekt hoe u de munten en baren wilt bewaren tijdens het transport. Dit kan voor munten bijvoorbeeld door middel van het gebruik van zakjes, kokers of de originele monsterbox. Uw baren kunt u in een schone doek of beschermend plastic wikkelen. Baren hebben meer aandacht nodig dan munten bij het opbergen aangezien deze relatief zacht zijn en daarmee slijtgevoelig en kwetsbaar. Daarom wanneer u uw baren opstapelt, dient u deze te scheiden met behulp van noppenfolie of zachte doeken. Op deze manier worden ze tegen beschadigingen beschermd.

Goud vervoeren met de auto

Gebruik maken van een auto als uw vervoersmiddel om uw goud te vervoeren is een manier die over het algemeen weinig problemen met zich meebrengt. Echter kan het vervoeren van goud over nationale grenzen lastig zijn in sommige gevallen. Daarom raden wij u aan om van tevoren hier onderzoek naar te doen.

Wanneer u uw goud vervoerd in uw eigen voertuig, is het belangrijk deze nooit onbeheerd achter te laten. Daarnaast raden wij u aan om van tevoren het weer te raadplegen om zo extreme hitte en kou te kunnen vermijden aangezien deze niet veel goeds doen voor uw goud.

Indien u uw goud vervoert vanwege een verhuizing, ligt uw verzekeringsmaatschappij dan in. Op deze manier kunt u erachter komen welke dekking u eventueel heeft tijdens het transport van uw goud. Een autoverzekering is hier namelijk niet genoeg voor aangezien deze niet uw bezittingen in de auto verzekerd.

Goud vervoeren met de bus of trein

Ook in het geval van het vervoeren van uw goud door middel van de bus of trein dient u uw goud zorgvuldig te verpakken. In dit geval is het extra belangrijk dat u uw goud niet uit het oog verliest en niet onbeheerd achterlaat. Van tevoren is het slim om te oriënteren naar de regels van de vervoersmaatschappij over het vervoeren van goud. Daarnaast raden wij u ook aan om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij over uw dekking en of het vervoeren van goud via de bus of trein hier ook onder valt.

Goud vervoeren met het vliegtuig

Indien u uw goud vervoert met het vliegtuig is het ten eerste belangrijk om het goud in uw handbagage te hebben. Wanneer uw goud namelijk in het ruim beland is er een kans dat dit beschadigd raakt, of gestolen of beschadigd raakt. In uw handbagage kunt u maximaal € 10.000 aan bezit hebben. Wanneer u dit overschrijdt, dient u aangifte hiervan te doen bij de douane. Indien u dit niet doet riskeert u een boete.

Als u langs de beveiliging of douane gaat dient u aan te geven dat u goud bij u heeft. Heb uw papierwerk (zoals verkoopbewijzen of echtheidscertificaten) dan ook paraat. Houd er ook rekening mee dat u uw gouden munten en baren aan de officieren dient te laten zien in een privé screeningsruimte.

U moet waarschijnlijk aangifteformulieren invullen wanneer u uw goud naar een ander land brengt en u bent mogelijk ook verplicht om belasting erover te betalen.

Goud vervoeren met een verhuisbedrijf of koeriersdienst

Wanneer u uw goud verhuist door middel van een verhuisbedrijf of koeriersdienst raden wij u aan om deze niet bij uw andere huishoudelijke bezittingen te laten vervoeren. Het is het beste om uw goud bij u te houden, aangezien het een hoop extra moeite kost wanneer uw goud gestolen wordt en u deze moet traceren of zelf een verzekeringsclaim moet indienen.

Er zijn betrouwbare koeriersdiensten die uw goud kunnen vervoeren voor u. Echter hangt er hier wel een prijskaartje aan en moet u afwegen of dit het waard is of niet. Wanneer u toch voor deze manier kiest, raden wij u aan om verschillende prijsoffertes of vragen zodat u de verschillende partijen met elkaar kunt vergelijken om zo de beste keuze te maken.

Goud per post verzenden

Wanneer u uw goud via de post verzend is het zeer belangrijk dat u dit aangetekend doet. Op deze manier is uw pakket verzekerd en heeft u meer zekerheid. Ook kan het op deze manier niet bij uw buren terecht komen. Een nadeel aan het versturen per post is echter wel dat u geen controle heeft over uw goud tot het moment dat het bij de eindbestemming aan komt. Wij raden u aan om uw edelmetaal te verzenden met een gespecialiseerde koeriersdienst. Bij The Silver Mountain heeft u de keuze om te kiezen voor onze huiskoerier, onze huiskoerier is chauffeurs zijn uitgebreid getraind, werken secuur en discreet en de bezorging is ingesteld op het bijzondere product dat we verkopen. Daarnaast moet u altijd uw legitimatiebewijs laten zien voor ontvangst. Bekijk hier alle verzendmethodes van The Silver Mountain.

Er zijn verschillende manieren genoemd om uw goud te kunnen vervoeren. Het is belangrijk dat u goed afweegt welke manier het beste is in uw geval, zodat u een goede beslissing kunt maken over hoe u uw goud wilt vervoeren.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.