Goudprijs: € 70.815,97 Zilverprijs: € 844,32

De verhandelbaarheid van zilveren beleggingsmunten

Daan WesdorpGeschreven door Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


Er zijn verschillende opties en keuzes wanneer u gaat investeren in fysiek zilver. Zoals u op veel plekken zult lezen is de verstandigste optie als particulier het kopen van zilveren munten, maar ook hier is enorm veel keuze in. In dit blogartikel zullen wij dieper ingaan op de verhandelbaarheid van zilveren beleggingsmunten en de relatief onbekende beleggingsmunten.

Beleggingsmunten

Er zijn verschillende soorten beleggingsmunten wanneer u gaat investeren in fysiek zilver. The Silver Mountain koopt en verkoopt alleen de wereldwijd erkende beleggingsmunten, deze zijn hierdoor ook wereldwijd verhandelbaar in tegenstelling tot de relatief onbekende beleggingsmunten.

In het verleden schreven wij al een artikel over het beleggen in zilver en welke munten u uit kunt kiezen en hebben wij op YouTube aandacht besteed aan dit onderwerp. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande video van Rolf van Zanten, oprichter en eigenaar van The Silver Mountain, over welke zilveren munt u het best kunt kiezen.

De laatste tijd zien wij veel nieuwe zilveren munten langskomen. Dit gaat om nieuwe, relatief onbekende munten die vaak iets goedkoper geprijsd zijn dan de erkende beleggingsmunten. Echter gaat het hierbij niet om de erkende zilveren beleggingsmunten en om die reden zijn deze munten hierdoor niet wereldwijd te verhandelen. Om deze reden kopen en verkopen wij dit soort zilveren munten dan ook niet.

Bij The Silver Mountain handelen wij alleen in wereldwijd erkende beleggingsmunten. Dit zijn munten die wereldwijd erkend worden en om die reden wereldwijd te verhandelen zijn. Het gewicht, gehalte, de verhandelbaarheid en onze terugkoopprijzen zijn voor al onze beleggingsmunten hetzelfde. De meest voordelige zilveren beleggingsmunt is dan ook de beste optie om te kiezen. Op deze manier weet u ook dat u weer te allen tijde uw zilver kunt verkopen tegen eerlijke voorwaarden.

Erkende beleggingsmunten

Op onze webshop kunt u eenvoudig en gemakkelijk ons aanbod beleggingsmunten bekijken. Dit gaat om wereldwijd erkende producten, wat inhoudt dat u wereldwijd met uw producten kunt handelen. De gangbare beleggingsmunten die The Silver Mountain aanbiedt zijn de Philharmoniker, Kangaroo, Maple Leaf, Britannia, Krugerrand en de Silver Eagle. De meest bekende zilveren munten zijn de Maple Leaf, Silver Eagle en de Philharmoniker. De meest bekende gouden beleggingsmunten zijn de Krugerrand en de Maple Leaf. Echter zijn alle bovengenoemde munten gangbaar, wereldwijd erkend en daardoor wereldwijd te verhandelen. Daarnaast bieden wij voor deze munten dezelfde terugkoopgarantie.

Andere beleggingsmunten die om hun zilverwaarde worden verhandeld kopen en verkopen wij niet. Deze munten zijn voor ons niet interessant vanwege de verhandelbaarheid en staan om die reden ook niet op onze website. Mocht u vragen hebben over bepaalde producten kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Wereldwijd erkende beleggingsmunten

Meest interessante opties

The Silver Mountain koopt en verkoopt alleen wereldwijd erkende beleggingsmunten, dit zijn munten die u wereldwijd kunt verhandelen. Op onze webshop heeft u een ruime keuze uit wereldwijd erkende beleggingsmunten, wij raden aan om de goedkoopste erkende beleggingsmunt te kiezen. Het gewicht, gehalte, terugkoopgarantie en de verhandelbaarheid van deze munten is namelijk identiek. Wanneer u de munten in de toekomst aan ons verkoopt, bieden wij namelijk aan de hand van de dan geldende zilverprijs.

Soms hebben wij op onze website munten van voorgaande jaren, dit zijn munten die door ons teruggekocht zijn van een klant en om die reden kunnen wij deze munten iets goedkoper aanbieden. Vaak is dit het goedkoopste alternatief en raden wij aan om deze munten, indien beschikbaar, te kiezen. In de toekomst hanteren wij namelijk hetzelfde biedpercentage voor nieuw geslagen munten als voor munten van voorgaande jaren.

Eenvoudig zien wat de beste keuze is voor uw situatie? Bekijk dan onze kieswijzer. U ontvangt een persoonlijk aanbod gebaseerd op uw aankoopbedrag, de verdeling tussen metaalsoorten en of u het edelmetaal privé of zakelijk aankoopt.

Verzamelmunten

Naast de beleggingsmunten verkopen wij bij The Silver Mountain ook verzamelmunten. Deze munten zijn vaak onderdeel van een serie, zoals de Koala serie van The Perth Mint of de Queen Beasts serie van The Royal Mint.

Zilveren munten

Er zijn naast de speciale edities ook verzameledities van bekende beleggingsmunten. Dit zijn vaak beleggingsmunten die geslagen zijn in een andere kwaliteitssoort.

Naast speciale edities verzamelmunten zijn er ook verzameledities van bekende beleggingsmunten. Deze munten zijn vaak geslagen in een andere kwaliteitssoort. Een voorbeeld hiervan is de 1 troy ounce gouden Krugerrand munt in proof kwaliteit, dit is een prachtige verzamelmunt gebaseerd op de wereldberoemde gouden beleggingsmunt: de Krugerrand. Deze munt is geslagen in de hoogst haalbare kwaliteit, wordt geleverd in een presentatieverpakking met het certificaat van echtheid en heeft geen gelimiteerde oplage.

Meer lezen over het kopen van fysiek zilver? Bekijk dan onze uitgebreide zilvergids waarin wij alles behandelen wat u moet weten wanneer u wilt investeren in fysiek zilver.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Daan Wesdorp

Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken.

Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online. Op de edelmetaalmarkt bieden wij een full-service dienstverlening aan voor de  aankoop, verkoop en opslag van uw edelmetalen. Dat is ook te zien aan onze reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.