Goudprijs: Zilverprijs:

The Silver Mountain

Historie

The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken. Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online.

Rolf begon als eenmanszaak een handel in fysiek zilver tijdens zijn studie commerciële economie. Op dat moment was het in Nederland niet mogelijk om eenvoudig fysiek zilver aan te schaffen, men kon alleen terecht bij een beperkt aantal banken waar zilver baren werden aangeboden. Zilveren baren zijn echter voor particuliere klanten niet interessant omdat deze met btw zijn belast.

De visie van Rolf was dat er betere mogelijkheden zouden moeten zijn om zilver aan te kopen en zo is hij begonnen met het importeren van zilveren beleggingsmunten zoals de Maple Leaf. The Silver Mountain was het eerste adres in Nederland waar men dit soort munten kon aankopen.

Waarom fysiek edelmetaal

Er zijn verschillende redenen waarom men fysiek edelmetaal aanschaft. Allereerst wordt goud gezien als een veilige haven in economische turbulente tijden. Edelmetalen presteren beter dan aandelen bij een financiële crisis en valuta devaluatie. De wereldwijde goudvoorraad is eindig waardoor de koopkracht van goud door de eeuwen stabiel is gebleven, zelfs ten tijde van sterke inflatie. Dit in tegenstelling tot de waarde van valuta, die door inflatie over de eeuwen heen minder waard is geworden.

Daarnaast is fysiek edelmetaal een uniek beleggingsproduct dat het kredietrisico niet kent. Fysiek edelmetaal is niemands aansprakelijkheid en kan bijvoorbeeld niet failliet gaan waardoor de investering niks meer waard is. Ook het liquiditeitsrisico, de kans dat je een belegging niet verkocht krijgt doordat er geen kopers zijn, is bij fysiek edelmetaal aanzienlijk kleiner dan bij andere beleggingsproducten. Net als andere investeringen kent fysiek edelmetaal wel een marktrisico, dit houdt in dat je investeringen minder waard kunnen worden door bewegingen in de markt. Goud toont weinig correlatie met de waarde van andere beleggingen waardoor het vaak gebruikt wordt om je portfolio te diversifiëren.

Tot slot is de waarde van fysiek edelmetaal wereldwijd hetzelfde. Dit maakt het mogelijk om wereldwijd te handelen in edelmetaal. Daarnaast wordt de wereldwijde vraag niet alleen gedreven door investeringen, maar ook door de sieradenmarkt en de technologische industrieën die edelmetaal gebruiken tijdens hun productieproces. Hierdoor is er altijd wel vraag naar fysiek edelmetaal.

Sociale media

The Silver Mountain is actief op de onderstaande sociale media kanalen. Neem hier eens een kijkje op, want wij delen hier waardevolle informatie, aanbiedingen en andere interessante informatie op.

Zekerheden

The Silver Mountain garandeert de echtheid van al onze producten. Daarnaast voldoen wij aan alle hoge eisen die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt bij het aanbieden van beleggingsobjecten in de vorm van edelmetalen in combinatie met opslag. De aan ons afgegeven AFM-vergunning verzekert u ervan dat u geen onnodige risico’s loopt bij de aan- en verkoop van uw edelmetaal en dat al uw transactie volgens vaste, transparante procedures – en onder toezicht van de AFM – verlopen. Het toezicht van de AFM is niet van toepassing op transacties waarbij edelmetaal fysiek wordt uitgeleverd, dus bij bestellingen die u zelf komt ophalen of thuis laat bezorgen.

Naast de mogelijkheid tot opslag geeft The Silver Mountain op alle beleggingsmunten- en baren die wij verkopen een terugkoopgarantie. Deze terugkoopgarantie houdt in dat u altijd tegen eerlijke voorwaarden uw edelmetaal weer kunt verkopen bij ons. Wij werken met biedgaranties die gebaseerd zijn op de actuele goud- en zilverkoers van het moment van verkopen (van u aan ons). Dit zijn vaste formules die we hanteren, ongeacht de marktomstandigheden en het volume dat u wilt verkopen. Afhankelijk van de marktomstandigheden kunnen onze biedprijzen verhoogd worden.

AFM-vergunninghouder
Snelle en 100% verzekerde verzending
Terugkoopgarantie

Al onze producten zijn afkomstig van erkende producenten. Nieuwe munten worden geleverd in de oorspronkelijke verpakkingen zoals wij die inkopen van het munthuis. Bij goudbaren ontvangt u nieuw geslagen baren met een uniek serienummer in een gesealde verpakking.

Full-service

Op de aan- en verkoopmarkt van fysieke edelmetalen bieden we de full-service aan. Zo leveren wij aan huis, bieden de mogelijkheid om bestellingen op te halen maar zijn ook de eerste webshop in Nederland waar u fysiek goud en zilver kunt kopen met een unieke kopersbescherming. Wilt u uw edelmetaal veilig opslaan? Bij onze partners Edelmetaal Beheer Nederland wordt uw waardevaste investering op de best mogelijke manier beschermd. Het verkopen van uw edelmetaal kan op ieder moment van de dag via onze inkooporganisatie Inkoop Edelmetaal.

Verzenden of ophalen

Bij The Silver Mountain willen we het aankopen van fysiek edelmetaal zo eenvoudig en veilig mogelijk maken. De meeste klanten kiezen ervoor om hun bestelling te laten versturen en dat gebeurt volledig verzekerd via onze huiskoerier. Alle pakketten worden persoonlijk overhandigd inclusief een handtekening voor ontvangst en identiteitscontrole. Zonder deze controle wordt er geen pakket afgegeven en zo is het ook uitgesloten dat een pakket bij buren of elders wordt bezorgd.

Gezien de relatief hoge waarde van onze bestellingen maken we hier ook geen uitzonderingen in. Bij de aflevering ontvangt u op voorhand een track & tracé code en een tijdsvenster van drie uur waarbinnen de aflevering plaatsvindt. Het is mogelijk een bestelling overdag of ’s avonds af te laten leveren, of op een zaterdag. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om uw bestelling op te halen bij ons op kantoor. U kunt de transactie dan bij het ophalen voldoen, bijvoorbeeld contant of per PIN. Op die manier hebt u boter bij de vis.

Door onze schaalvoordelen kunnen wij op een voordelige manier edelmetaal aanbieden, u ziet dan ook bij de meest gangbare beleggingsmunten- en baren een staffelprijs. Hoe groter de afname, hoe lager de stuksprijs. Wij verzekeren u altijd tegen een marktconforme prijs te kopen en te verkopen. Onze prijzen worden iedere drie minuten aangepast aan de meest actuele goud- of zilverkoers.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.