Goudprijs: Zilverprijs:

Waarom beleggen in fysiek edelmetaal en niet digitaal edelmetaal?

Leestijd: 2 minuten
Geschreven op 12 januari 2024

Daan WesdorpGeschreven door Daan Wesdorp
Content Marketeer bij The Silver Mountain


Het beleggen in fysiek edelmetaal, zoals goud en zilver, biedt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van digitaal edelmetaal of andere beleggingsvormen waarbij edelmetaal gedeeld wordt met anderen.

Het bezitten van fysiek edelmetaal biedt tastbaar eigendom, terwijl digitaal edelmetaal geen tastbaar bezit inhoudt. Fysiek edelmetaal kan gemakkelijk worden overgedragen zonder tussenpersonen of papierwerk, terwijl digitaal edelmetaal afhankelijk is van technologie en internetverbindingen.

Waarom fysiek edelmetaal?

Edelmetaal biedt bescherming tegen inflatie en economische onrust. Het kan helpen om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren en biedt vermogensbescherming. Edelmetaal vormt een veilige haven in economisch turbulente tijden en presteert doorgaans beter dan aandelen tijdens financiële crises en valutadevaluaties.

Onze ervaring leert dat er ook klanten zijn die fysiek edelmetaal aanschaffen als noodmiddel, mocht het geldsysteem uit elkaar vallen dan heeft men altijd de optie om te betalen met een wereldwijd erkend product: goud of zilver. Bij een digitale belegging in edelmetalen is dit uiteraard niet mogelijk. Het product is immers niet tastbaar. Een belegging in fysiek edelmetaal kan om die reden een geruststellend gevoel geven in onzekere tijden.

Tevens zijn er partijen waarbij het mogelijk is om goedkoop in goud te beleggen in de vorm van gedeelde goudbaren, hierdoor bent u mede-eigenaar van een goudbaar. Echter bij het uitleveren van het fysieke product komen er dergelijke kosten bij kijken waardoor u vaak duurder uit bent dan als u rechtstreeks fysiek edelmetaal had gekocht. Andere opties zijn het beleggen in goud ETF’s, maar deze vorm houdt wederom geen tastbaar bezit in. Het is belangrijk om de verschillende mogelijkheden zorgvuldig te overwegen, afhankelijk van de beleggingsdoelstellingen en risicobereidheid.

Conclusie

Bij een belegging in edelmetaal kunt u de keuze maken tussen fysiek of digitaal edelmetaal. Het is belangrijk om de verschillende mogelijkheden zorgvuldig te overwegen, afhankelijk van de beleggingsdoelstellingen en risicobereidheid. Onze ervaring leert dat veel van onze klanten voor fysiek edelmetaal kiezen om zo niet afhankelijk te zijn van derden. Ook geeft het rust geruststellend omdat u altijd uw investering binnen handbereik heeft.


Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.


Daan Wesdorp

Daan Wesdorp
Content Marketeer bij The Silver Mountain


The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken.

Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online. Op de edelmetaalmarkt bieden wij een full-service dienstverlening aan voor de  aankoop, verkoop en opslag van uw edelmetalen. Dat is ook te zien aan onze reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.