Goudprijs: € 70.815,97 Zilverprijs: € 844,32

De vraag naar zilver en beleggen in zilver

Leestijd: 5 minuten

Daan WesdorpGeschreven door Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


Al duizenden jaren wordt zilver gebruikt als betaalmiddel, decoratie en investering. Het is een zeldzaam edelmetaal dat gevonden wordt in de aardkorst en wordt gewonnen door mijnbouw.

Vraag naar zilver toegenomen

De laatste jaren is de vraag naar zilver enorm toegenomen, terwijl het aanbod is afgenomen.

Een onderzoek van de Universiteit van New South Wales stelt dat in 2027 circa 20% van het totale jaarlijkse aanbod van zilver nodig zal zijn voor de productie van zonnepanelen. Deze gestegen vraag zal niet snel opgevangen kunnen worden, het duurt namelijk jaren voordat een nieuwe zilvermijn actief is of dat een bestaande zilvermijn de productie kan opvoeren.

Toepassingen van zilver in de industrie

Een van de belangrijkste toepassingen van zilver in de industrie is in de elektronica-industrie. Zilver wordt gebruikt in de productie van elektrische geleiders vanwege zijn hoge elektrische geleidbaarheid. Daarnaast wordt zilver ook gebruikt in de productie van printplaten en schakelaars, dit vanwege de hoge corrosiebestendigheid en stabiliteit.

Een andere belangrijke toepassing van zilver is in de medische sector. Zilver heeft antibacteriële eigenschappen en wordt gebruikt in de productie van medische hulpmiddelen zoals wondverbanden, katheters en implantaten. Zilver heeft ook een ontstekingsremmende werking en wordt gebruikt in de behandeling van huidziekten zoals eczeem en acne.

Zonnepanelen Zilver wordt ook gebruikt in de productie van zonnepanelen vanwege zijn hoge reflectiviteit en geleidbaarheid. De vraag naar zonnepanelen is de afgelopen jaren gestegen vanwege de groeiende populariteit van duurzame energie. Dit heeft geleid tot een toename van de vraag naar zilver.

Naast de elektronica-, medische en zonne-energiesector wordt zilver ook gebruikt in de sieradenindustrie, de fotografie-industrie en de voedingsmiddelenindustrie.

Beleggen in zilver

Zilver wordt ook gezien als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid en wordt vaak gebruikt als een belegging. Beleggen in zilver kan een goede investering zijn vanwege het zilver tekort en de stijgende vraag naar zilver, zilver heeft namelijk een hoge industriële toepassingswaarde.

Het zilver tekort heeft namelijk invloed op verschillende sectoren in de industrie en kan leiden tot hogere prijzen en schaarste van zilver. Dit kan gevolgen hebben voor de productie van elektronica, medische hulpmiddelen en zonnepanelen.

Beleggen in zilver bij The Silver Mountain

Beleggen in zilver kan een goede manier zijn om uw portefeuille te diversifiëren en te profiteren van het zilver tekort en de stijgende vraag naar zilver. Het is belangrijk om uw risicobereidheid te bepalen en grondig onderzoek te doen voordat u investeert in zilver. Zilver kan volatiel zijn en het is belangrijk om een langetermijnstrategie te hebben bij het beleggen in zilver.

Om u beter op weg te helpen hebben wij een uitgebreide Zilvergids geschreven met hierin alles wat u moet weten over het beleggen in zilver. Heeft u verder nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Bekendste beleggingsmunten wereldwijd

Conclusie

Zilver is een edelmetaal met verschillende toepassingen in de industrie. Het zilver tekort heeft invloed op verschillende sectoren en kan leiden tot hogere prijzen en schaarste van zilver. Beleggers kunnen profiteren van het zilver tekort door te investeren in zilver.


Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.


Bronvermelding

Brett HallamMoonyong KimYuchao ZhangLi WangAlison LennonPierre VerlindenPietro P. AltermattPablo R. Dias. The silver learning curve for photovoltaics and projected silver demand for netzero emissions by 2050. WILEY Online Library, 2022.

IEXProfs Redactie. Groeiend tekort aan zilver biedt kansen. IEXProfs, 2023.

Silverinstitute. Total global silver demand posts record high of 1.24 billion ounces in 2022. Silverinstitute, 2023.

Silverinstitute. Silver supply & demand. Silverinstitute, 2023.


Daan Wesdorp

Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken.

Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online. Op de edelmetaalmarkt bieden wij een full-service dienstverlening aan voor de  aankoop, verkoop en opslag van uw edelmetalen. Dat is ook te zien aan onze reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.