Goudprijs: Zilverprijs:

De zilvervloot

Het is duidelijk dat de geschiedenis van het zilver ver terug in de tijd gaat. Er kan gesproken worden over een tijd van de zilvervloten, een die in Nederland nog erg bekend is.

“Heb je van de zilveren vloot wel gehoord
de zilveren vloot van Spanje?
Die had er veel Spaanse matten aan boord,

En appeltjes van Oranje.”

Zo luiden de eerste regels van het overwinningslied “De Zilvervloot”, voor velen niet geheel bekend aangezien dit lied aan het eind van de twintigste eeuw in onbruik raakte. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het op school geleerd, en op nationale evenementen graag gezongen. Een leuk detail is dat Spaanse matten een Nederlandse bijnaam is voor Spaanse zilveren munten.

De verovering van de zilvervloot door Piet Hein is het legendarische bewijs van de aantrekkelijke prooi die de transporten van het zilver en goud uit dit gebied waren voor zeerovers in die tijd. De waarde van het vervoerde zilver was onschatbaar.

De opbrengst was afkomstig van de Spaanse inmenging in de koloniën. Het zilver vormde hierbij de motor achter de wereldhandel op Azië en was toen in feite het middel bij uitstek om in te ruilen tegen andere waardevolle goederen.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.