Goudprijs: € 70.815,97 Zilverprijs: € 844,32

Goud in plaats van sparen

Als spaarder kent u het vast wel, een negatieve rente. In plaats van dat u uw spaargeld behoudt, wordt het minder. Een negatieve rente kan zelfs 0,5% bedragen. Op deze manier levert sparen u niets meer op.

Sparen blijft echter iets waar veel mensen aan doen. Het is namelijk belangrijk om altijd wat geld achter de hand te hebben dat kan dienen als buffer voor onverwachtste en/of grote aankopen. Met sparen zijn er echter ook velen die het niet een fijn idee vinden om hun geld simpelweg onder de matras te bewaren. Uw geld op de bank zetten lijkt daarom het slimst. Sparen is echter duur geworden voor vermogende particulieren en bedrijven vanwege de negatieve rente die over een bepaald percentage van het spaargeld betaald dient te worden. Toch zijn er andere mogelijkheden die, vooral in tijden van een negatieve rente, veel voordeliger zijn. Spaargeld kan namelijk vervangen worden door het investeren in edelmetaal.

De spaarrente daalt

Tijdens de crisis van 2008 en 2009 ging de spaarrente van 3 naar 2 procent. In 2010 leek de rente weer te stijgen, maar dit was helaas niet het geval. De rente staat inmiddels vele malen lager en is een negatieve rente geworden. Dit betekent dat u geld moet betalen over uw spaargeld in plaats van dat u het vastzet. Gedurende de tijd wordt uw spaargeld dus minder waard.

Sparen is waardeverlies

Momenteel is het zo dat het sparen van geld gelijk staat aan waardeverlies. Een manier om dit tegen te gaan is investeren in goud. Bij goud betaalt u namelijk geen negatieve rente, maar wordt uw geld juist in de loop van de tijd meer waard. Net zoals bij sparen is met goud niet zo dat er een cashflow ontstaat. Goud is echter een erg waardevol en schaars goed dat al eeuwenlang erg gewild is. Hierdoor blijft de waarde stijgen. Waar geld bijgedrukt kan worden is goud een grondstof. Hierdoor is er een beperkte hoeveelheid van goud beschikbaar, waardoor het ook daadwerkelijk schaars blijft. Een ander voordeel van investeren in goud is dat het de koopkracht van geld behoudt. Geld op een spaarrekening kan ook zijn waarde verliezen vanwege inflatie, maar dit is bij goud niet het geval. Historisch gezien heeft goud altijd zijn waarde behouden, zelfs in tijden van extreme onrust. Uiteraard zijn er tijden geweest waar de goudprijs iets daalde, maar dit is nooit zo hevig geweest dat het zijn waarde verloor.

Risico’s

Naast dat goud zijn waarde behoudt, kent het ook weinig risico’s. Met investeren in goud is er bijvoorbeeld geen sprake van een tegenpartijrisico’s waar hetgeen waarin u investeert failliet gaat. Dit biedt u zekerheid. Naast dat goud dus een schaar goed is, is het iets dat u in handen kunt hebben. Het is een waardevolle grondstof en iets fysieks. Dit kan een fijn gevoel geven aangezien u ziet waarin u heeft geïnvesteerd.

Door middel van investeren in goud creëert u zekerheid voor de toekomst. Het is slimmer om in goud te investeren dan te sparen aangezien het op deze manier veel zekerder is dat de waarde behouden blijft. De spaarrente is momenteel historisch laag en kan altijd lager worden. Mocht dat gebeuren, dan blijft er nog minder van het spaargeld over. Sparen via een spaarrekening is het momenteel simpelweg niet waard. In plaats dat u uw geld behoudt, verdwijnt het naar de negatieve spaarrente. Goud behoudt de waarde en koopkracht van uw geld. Het is een interessant alternatief met verschillende mogelijkheden.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.