Goudprijs: € 69.205,63 Zilverprijs: € 901,80

Investeren in goudbaren vs. investeren in gouden munten

Het investeren in fysiek goud om uw vermogen te beschermen kan grofweg op twee manieren. U kunt ervoor kiezen om in goudbaren te investeren of in gouden munten of een combinatie van beide. Er zijn tal van populaire en bekende munten en ook het investeren in goudbaren kent zo zijn voordelen. In dit artikel leert u meer over de verschillende voordelen van beide beleggingsproducten.

Voordelen investeren in goudbaren

Goudbaren worden geslagen in 99,99% puur goud en worden geproduceerd in verschillende gewichten. The Silver Mountain biedt goudbaren in verschillende gewichten aan die beginnen bij 1 gram en gaan tot een maximumgewicht van 1 kilo.

Hoog volume

Goudbaren hebben ten opzichte van gouden munten het voordeel dat het relatief makkelijk is om in een keer voor een groter gewicht aan goud te kopen. Hierdoor kunt u sneller voor een groter gewicht in goud investeren.

Lagere premie

Wanneer je de kosten vergelijkt van een bepaald gewicht aan munten en baren, kan het zo zijn dat hetzelfde gewicht in goudbaren minder kost dan het gewicht in munten. De reden hiervoor is dat er een lagere premie zit op goudbaren. Gouden munten zijn namelijk duurder om te produceren dan goudbaren doordat er ook kosten worden gemaakt om het ontwerp op de munt te realiseren. Daarnaast worden de meeste munten slechts in beperkte oplagen geslagen waardoor muntenverzamelaars bereid zijn om voor relatief zeldzame munten meer te betalen.

Weinig kans op beschadiging

Door de grootte van goudbaren en de goede kwaliteit, hoeft u zich bij de opslag van goudbaren geen zorgen te maken over beschadiging van het goud. De goudbaren hoeven niet verpakt te worden in beschermingsmateriaal en kunnen gemakkelijk worden opgestapeld.

Afkomstig van erkende producenten

Goudbaren bij The Silver Mountain zijn afkomstig van erkende producenten zoals Umicore, Heraeus en Valcambi. Veel van deze producten leveren een certificaat van echtheid bij het product waarop het gehalte van goud nogmaals weergeven staat. Hierdoor is de kwaliteit van de goudbaren ook gegarandeerd.

Makkelijk om te verkopen

Doordat goudbaren simpelweg hun gewicht in goud waard zijn, is het gemakkelijk om de juiste prijs te vragen wanneer u uw goudbaren in de toekomst eventueel weer zou willen verkopen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat bepaalde details in het design over de jaren verloren zijn gegaan of rekening te houden met historische relevantie wanneer u overgaat tot verkoop.

Voordelen investeren in gouden munten

Sinds gouden munten voor het eerst geslagen werden, zo’n 500 jaar voor Christus, kennen ze al een ongekende populariteit. Ook nu kiezen particulieren vaak voor het kopen van gouden munten wanneer ze willen investeren in goud. De populairste en makkelijkst verhandelbare munten zijn munten die geslagen worden in 1 Troy ounce puur goud. Boven op de goudprijs zit bij gouden munten nog een premie van ongeveer vier of vijf procent, afhankelijk van het soort munt en de hoeveelheid die een keer wordt gekocht. Munten met een lager gewicht zijn vaak iets duurder. Gouden munten die niet in puur goud zijn geslagen, zijn soms moeilijker om te verhandelen.

Talkrijke opties

Wanneer u ervoor kiest om gouden munten aan te schaffen, heeft u de keuze uit veel verschillende maten, ontwerpen, goudgehaltes en kwaliteitsgehaltes. Hierdoor is er altijd wel een soort gouden munt die aansluit bij iemands wensen en budget.

Wettig betaalmiddel

Vandaag de dag worden gouden munten nog steeds vaak geslagen in opdracht van verschillende overheden. Gouden munten die daardoor de status van wettig betaalmiddel hebben, zijn gegarandeerd geslagen in een bepaald gewicht en goudgehalte.

Liquiditeit

Investeren in de gouden munten geeft u de kans om met kleinere bedragen in te stappen. Daarnaast bieden gouden munten ook de flexibiliteit om gedurende langere tijd in kleinere of grotere hoeveelheden goud aan te kopen of juist te verkopen. Hierdoor kunt u beter inspelen op de actuele goudprijs.

Verzamelwaarde

In tegenstelling tot goudbaren, hebben sommige munten naast een intrinsieke goudwaarde ook een verzamelwaarde. Door hun unieke ontwerp, goede conditie of beperkte oplage kan een munt meer waard worden.

Terugkoopgarantie

The Silver Mountain biedt haar klanten bij de aankoop van gouden munten een unieke terugkoopgarantie aan. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u uw munten kan verkopen tegen 100% van de geldende goudprijs.

Goudbaren of gouden munten

Het is duidelijk dat investeren in goudbaren of gouden munten verschillende voor- en nadelen met zich meebrengt. Bij aankoop van fysiek goud is het goed om te bedenken dat fysiek goud door de eeuwen heen een waardevaste investering is gebleken. Dit geldt voor zowel goudbaren als gouden munten. Mocht u twijfelen tussen beide producten dan is het altijd beter om een keuze te maken in plaats van geen keuze. De goudvoorraad op de wereld is immers eindig. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om uw portefeuille te spreiden en te investeren in een combinatie van goudbaren en gouden munten.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.