Goudprijs: € 69.205,63 Zilverprijs: € 901,80

Hoeveel zilver bestaat er totaal op de wereld?

Hoewel er in de media altijd veel aandacht is voor goudwinning, is zilver ook een natuurlijke grondstof waarvan de voorraad eindig is. In dit artikel worden de belangrijkste vragen over zilvermijning beantwoord.

Hoeveel zilver is er wereldwijd al gewonnen?

Data van de U.S. Geological Survey (USGS) laat zien dat er wereldwijd al 1.74 miljoen ton zilver is ontdekt. De overgrote meerderheid hiervan is gevonden in Mexico, China, Peru en Rusland. Sinds 4 jaar neemt de wereldwijde mijning van zilver elk jaar af.

Hoe groot is de wereldwijde vraag naar zilver?

In 2019 groeide de wereldwijde vraag naar zilver met 0,4 procent ten opzichte van 2018. De groeiende interesse van investeerders naar zilver was een van de drijvende factoren in de toenemende vraag. De vraag naar zilver als middel voor vermogensbescherming steeg in dat jaar met maar liefst 12 procent. Sectoren waar de vraag naar zilver afnam waren onder meer de sieradenmarkt en de fotografiemarkt.

Hoe verhoudt de zilvervoorraad zich tot de goudvoorraad?

Wereldwijd is er ongeveer 198.000 ton goud gemijnd. Dit is aanzienlijk minder dan de 1.7 miljoen ton zilver die reeds gemijnd is. Naar verwachting zit er nog zo’n 560.000 ton zilver in de grond versus 54.000 ton goud.

Waar wordt zilver voornamelijk gevonden?

In 2019 produceerde zilvermijnen wereldwijd 27.000 ton zilver. De grootste zilvermijnen bevinden zich in Mexico, gevolgd door Peru, China en Rusland. Landen als Argentinië, Polen en Australië zijn hard bezig met het uitbreiden van hun capaciteit. De grootste voorraden onontgonnen zilver bevinden zich in Peru, Polen, Australië en Rusland.

Hoe kan je zilver kopen?

Veel mensen bezitten zilver in de vorm van sieraden. Andere producten van zilver zijn echter veel geschikter als middel om uw vermogen te beschermen. Zo worden wereldwijd elk jaar heel veel zilveren munten geslagen die verkocht worden als beleggingsmunten en verzamelmunten. Hoewel het ook mogelijk is om zilverbaren te kopen is dat voor Nederlandse particulieren minder voordelig, doordat deze niet vallen onder de gunstige ‘margeregeling’. Hierdoor betaalt u btw over zilverbaren, waar u bij zilveren munten dit niet heeft.

Interesse in de aankoop van zilver als beleggingsproduct? Neem contact op met een van onze verkoopadviseurs.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.