Goudprijs: Zilverprijs:

Is het veilig om goud online te bestellen?

Inmiddels is het heel gebruikelijk om boodschappen, kleren en huishoudelijke apparaten online te kopen. Zelfs bankzaken worden tegenwoordig veelal online geregeld. Toch kan het online kopen van goud nog onveilig aanvoelen. In dit artikel wordt besproken hoe u kunt voorkomen dat u online wordt opgelicht. Ook worden bepaalde voorzorgsmaatregelen besproken waardoor u met een veilig gevoel online goud kan kopen.

Wat is het risico van online goud kopen?

In het verleden is het helaas voorgekomen dat beleggers zijn opgelicht door online goudhandelaren. Zo kwam in 2019 nog een fraudezaak aan het licht waarbij beleggers de kans werd geboden goedkoper goud te kopen uit mijnen in Afrika. Achteraf bleek er sprake te zijn van oplichting.

Hoewel dit soort malafide bedrijven bestaan, zijn er gelukkig ook genoeg betrouwbare online goudverkopers waarbij u veilig, makkelijk en snel online goud kunt kopen.

Test de betrouwbaarheid van de webshop

Om te voorkomen dat u wordt opgelicht bij de online aankoop van edelmetaal producten is het belangrijk u goed in te lezen in de webshop en het bedrijf. Een makkelijke manier hiervoor is het checken van online reviews op Google of andere zoekmachines.

Daarnaast is het goed om te controleren of de online goudhandelaar een vergunning heeft bij de Autoriteit Financiële Markten. Dit is makkelijk te controleren op de website van de AFM.

Een andere handige website om te controleren is Trustpilot. Deze website verifieert of de reviews van bestaande klanten komen. Hierdoor staan er alleen betrouwbare reviews op de website.

Tot slot is het goed om te kijken of het bedrijf goed te bereiken is via Social Media, e-mail of telefoon. Zo weet u zeker dat wanneer iets niet in orde is u makkelijk contact kunt leggen met de verkoper.

Kies voor gecertificeerde producten en veilige bezorging

Wanneer u zeker weet dat u te maken heeft met een bedrijf met tevreden klanten en die goed te bereiken is, is het belangrijk om te letten op de productkwaliteit. Dit kunt u nagaan door te kijken of de producten worden geleverd met een certificaat van echtheid. Daarnaast bieden sommige bedrijven ook een terugkoopgarantie aan waardoor u er zeker van kan zijn dat de producten die u koopt echt zijn en van een goede kwaliteit.

Het is ook belangrijk om te kijken of het bedrijf een veilige bezorging aanbiedt. Het zou namelijk zonde zijn als er iets met uw bestelling gebeurd tijdens de bezorging. Kies daarom altijd voor een track en trace optie en let goed op of u bestelling verzekerd is tijdens het transport. Daarnaast is het belangrijk dat de producten aangetekend bezorgd worden en kan het verstandig zijn om voor een type bezorging te kiezen waarbij bij ontvangst wordt gevraagd naar uw identiteitsbewijs. Hierdoor weet u zeker dat uw bestelling niet onverhoopt bij de buren terecht komt.

Kortom, het vinden van een betrouwbare online goudverkoper kan wat tijd kosten. Door u in te lezen in het bedrijf kunt u echter wel met een gerust hart online goud kopen. Daarnaast heeft het online goud kopen ook voordelen omdat u snel kunt anticiperen op de goudprijs en het transport veilig is geregeld.

Tot slot, bedenk u goed dat wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn dat het waarschijnlijk ook zo is.

Veilig online edelmetaal kopen bij The Silver Mountain

In de webshop van The Silver Mountain kunt u veilig, gemakkelijk en snel online goud en zilver bestellen. Wij bieden verschillende veilige en verzekerde bezorgopties. Onze leveranciers partners bezorgen alleen op vertoon van uw identiteitsbewijs, tenzij u zelf een andere voorkeur doorgeeft. Daarnaast bieden wij, indien u dat fijn vindt, ook de optie om het zelf op te komen halen op ons kantoor.

De meeste producten kunnen wij leveren met certificaat en voor al onze producten geldt een terugkoopgarantie via Inkoop Edelmetaal. Hierdoor bent u verzekerd van de goede kwaliteit van onze producten. Daarnaast hebben wij een vergunning van de AFM voor onze financiële dienstverlening.

Klanten geven ons gemiddeld een 9,7 op TrustPilot. Op werkdagen zijn wij van 9:00 tot 17:00 te bereiken op 035 20 31 380 of via onze mail info@thesilvermountain.nl.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.