Goudprijs: € 69.205,63 Zilverprijs: € 901,80

Toepassingen van zilver

Er bestaan veel toepassingen voor zilver en zilver verbindingen. Zuiver zilver is de beste geleider van warmte en elektriciteit van alle bekende metalen. Om deze reden wordt zilver gebruikt om soldeer, stopcontacten, zonnepanelen en stroomplinten te maken.

Naast geleider is zilver tevens de beste licht weerkaatsende stof die we kennen. Spiegels worden daarom gemaakt van zilver en voorzien van een beschermlaag, om te voorkomen dat ze barsten. Zilver wordt ook wel gebruikt om munten te maken. Sterling zilver heeft een legering die 92,5% zilver en wordt gebruikt om bestek, sieraden en andere decoratieve voorwerpen van te maken. Met behulp van zilver en zink of zilver en cadmium kunnen hoge capaciteit batterijen worden gemaakt. Zilver nitraat (AgNO3) is lichtgevoelig en wordt daarom gebruikt om fotofilm en -papier van te maken. Zilver jodide (AgI) wordt gebruikt om wolken te creëren voor regenproductie.

Zilver komt soms voor als vrij metaal, maar zit meestal in ertsen als argeniet (zilver sulfide). Zilver neerslagen zijn te vinden in Australië, Canada, Chili, Duitsland, Mexico, Noorwegen, Sardinië en de VS.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.