Goudprijs: Zilverprijs:

Hoe u veilig uw gouden of zilveren producten kunt bewaren

Wanneer u goud of zilver heeft gekocht als bescherming van uw vermogen, is het natuurlijk ook belangrijk deze investering veilig te bewaren. Het regelen van een veilige opslagplek houdt uw investering veilig en komt ook uw gemoedsrust ten goede. In dit artikel worden verschillende voor- en nadelen besproken van veelgebruikte opslagplekken.

Bankkluis

Goud of zilver in kluis bij een bank onderbrengen is een optie die bij veel edelmetaal investeerders overwogen zal worden. Het grote voordeel aan deze optie is dat u zeker weet dat uw zilver of goud veilig ligt bij de bank. Toch zijn er ook een paar nadelen te bedenken zoals het feit dat u alleen op afspraak bij uw goud of zilver kan komen. Daarnaast zijn de meeste grote Nederlands banken gestopt met het aanbieden van kluizen. Hierdoor zal u al snel moeten uitwijken naar particuliere bedrijven die kluizen aanbieden. Een ander nadeel kan zijn dat u een extra verzekering moet afsluiten om de volledige waarde van uw opgeslagen goud of zilver te verzekeren. Ten slotte, kunnen de kosten die u maakt voor de huur van de box ook hoog uitvallen.

Kluis in huis

Veel particulieren hebben een kluis in hun huis om belangrijke papieren of sieraden in te bewaren. U zou uw edelmetaal ook in een kluis bij uw thuis kunnen bewaren. Het voordeel is dat uw goud en zilver uit het zicht is opgeborgen en het in het geval van inbraak voor inbrekers moeilijker zal zijn te stelen. Daarnaast kunt u, doordat uw goud en zilver bij uw thuis ligt, er altijd makkelijk bij. Toch is deze optie niet zonder risico. Zo moet de kluis water- en vuurbestendig zijn om bescherming te bieden tegen lekkage en brand. Daarnaast is het ook belangrijk om de kluis zo te installeren dat die niet makkelijk meegenomen kan worden. Bedenk ook dat wanneer u uw goud en zilver thuis bewaart u extra verzekeringen zal moeten afsluiten buiten uw reguliere inboedelverzekering.

Edelmetaalopslag

Een andere optie, die met name interessant is voor mensen met grotere hoeveelheden zilver of goud, is uw edelmetaal bewaren in een externe edelemetaalopslag. Er zijn namelijk bedrijven die gespecialiseerd zijn in het veilig opslaan van goud of zilver. Zo heeft The Silver Mountain een exclusieve samenwerking met Edelmetaal Beheer Nederland. Het voordeel van uw edelmetaal opslaan bij zo’n gespecialiseerde opslag is dat uw goud en zilver wordt bewaard onder de beste condities. Daarnaast is uw goud of zilver volledige verzekerd. Ook voor deze optie geldt dat het nadeel is dat u niet op elk moment bij uw goud of zilver zal kunnen.

Geheime plek

Ten slotte bestaat er ook de optie om uw edelmetaal op te bergen op een plek in uw huis waar alleen u vanaf weet. Zo zijn er mensen die goud opbergen in een matras, een box in de schuur of zelfs de vriezer. Hoewel dit een goedkope optie is doordat uit geen kluis hoeft te huren of kopen, is het toch niet aan te raden om zo uw goud of zilver op te bergen. Ten eerste kunnen gouden of zilveren munten gemakkelijk beschadigingen wanneer ze op onconventionele plekken verstopt worden. Door de beschadigingen kan uw zilver of goud minder waard worden. Ten tweede is er het gevaar dat u vergeet waar u het edelmetaal verstopt heeft. Ten slotte, bestaat er de kans dat uw goud of zilver door iemand anders gevonden wordt en diegene het meeneemt of verplaatst zonder uw medeweten.

Wanneer u op zoekt bent naar een veilige plek om uw goud of zilver op te bergen, kunt u uit verschillende veilige opties kiezen. Houd bij het maken van uw keuze altijd rekening met de kosten die u maakt voor eventuele extra verzekeringen of de aanschaf of huur van een kluis. Uiteindelijk is het belangrijk een keuze te maken die uw het meeste gemoedsrust zal geven.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.