Goudprijs: € 69.205,63 Zilverprijs: € 901,80

Waarom edelmetaal en waarom nu?

Beleggen in edelmetaal wint niet voor niets aan populariteit. De lage spaarrentes en volatiele financiële markten wereldwijd nopen particulieren meer dan ooit te zoeken naar gunstige, houdbare alternatieven. Door het monetaire beleid van geldverruiming, de noodzaak van coronasteun door overheden, maar ook door alternatieven als de Bitcoin leunt het huidige financiële systeem zwaar op ongedekt, ‘waardeloos’ geld. Een onhoudbare situatie, zo lijkt het. Logisch, dus, dat mensen die hun vermogen willen veiligstellen, zich richten op de van oudsher veilige haven van het edelmetaal: wie wil beschikken over écht geld, koopt goud en zilver.

Wat betekende 2020 voor de goudmarkt? Wat verwacht je van 2021?

Afgelopen jaar was in alle opzichten uitzonderlijk. De corona-uitbraak zorgde voor een explosie van de vraag. Met Zwitserse producenten in lockdown en stagnerende transporten naar Nederland liepen de levertijden voor goud gestaag op. Ondanks onze ruime voorraad moest op enig moment zelfs onze website op zwart. De rest van het jaar hield de vraag aan en stegen de koersen fors: goud met 16% en zilver met 39%. 2021 wordt hoogstwaarschijnlijk gekenmerkt door opnieuw een monetaire verruiming, een verdere verzwakking van de euro en de dollar en een verdere vlucht in edelmetaal.

Investeren in edelmetaal, hoe werkt dat?

Je hebt meerdere mogelijkheden. Zo kun je via de beurs in een afgeleid product investeren, dat de koers één-op-één volgt. Vooral interessant, als je wilt speculeren op koersstijgingen of -dalingen. De meeste particuliere beleggers willen echter niet speculeren, maar hun vermogen veiligstellen. Dat doe je het beste door het aankopen van fysieke gouden munten en goudbaren. Hiermee is je bezit tastbaar en niet afhankelijk van het fiatsysteem.

Hoeveel moet ik investeren?

Particulieren investeren normaal ongeveer 10% van hun vermogen in edelmetaal, in onzekere tijden vaak meer. We zagen in 2020 dat veel van onze bestaande klanten hun portefeuille uitbreidden. Ook mochten we uitzonderlijk veel nieuwe klanten verwelkomen. Zekerheid en gemak zijn de belangrijkste drijfveren om bij ons aan te kloppen: The Silver Mountain biedt edelmetaal voor ieder budget tegen de actuele koers. Via onze webshop kun je eenvoudig goudbaren kopen tegen een prijs vanaf 1% boven de actuele goudkoers. Maar je kunt ook kiezen voor kleine gouden munten als appeltje voor de dorst. Zo kun je in het ergste geval altijd bij de bakker je brood blijven kopen.

Kies ik voor goud of zilver?

Goud, zowel in munten als baren, is vrijgesteld van btw. Een groot voordeel. Zorg wel dat je altijd eenvoudig verhandelbare goudproducten van erkende producenten koopt, zoals wij die bieden. Zilver wordt veel gebruikt in de industrie en is daardoor steeds schaarser. Interessant als koopkrachtbescherming, maar ook om mee te speculeren.

Goud en zilver via een webshop? Mijn goudbaar in de brievenbus? Hoe veilig is dat?

Je aankopen bij The Silver Mountain worden veilig en compleet verzekerd thuisbezorgd. Pakketjes worden onder cameratoezicht ingepakt en discreet verpakt. Wij beschikken over een vergunning van de AFM en bieden naast kopersbescherming ook een terugkoopgarantie. Zo kan iedereen over echt geld komen te beschikken.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.