Goudprijs: Zilverprijs:

Wat zijn edelmetalen?

Leestijd: 3 minuten

Daan WesdorpGeschreven door Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


Edelmetalen zijn metalen die over het algemeen een hoog economisch en cultureel belang hebben vanwege hun zeldzaamheid en hun gebruik in verschillende industrieën. De bekendste edelmetalen zijn goud, zilver en platina, maar er zijn ook andere edelmetalen zoals palladium, rhodium en iridium.

 

Edelmetalen worden al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van sieraden, munten, elektronica en industriële toepassingen zoals katalysatoren in auto’s. Vanwege hun zeldzaamheid en duurzaamheid hebben ze vaak hoge waarde en worden ze ook gebruikt als een vorm van investering.

De prijs van edelmetalen wordt door verschillende factoren bepaald waaronder vraag en aanbod, economische instabiliteit, inflatie en politieke factoren. Zo kan bijvoorbeeld de vraag naar goud toenemen tijdens economische onzekerheid, omdat het wordt beschouwd als een veilige haven voor investeringen.

Edelmetalen hebben ook verschillende eigenschappen die hen onderscheiden van andere metalen. Ze zijn meestal niet-reactief en corroderen niet gemakkelijk, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in elektronica en andere toepassingen waarbij hoge zuiverheid vereist is.

Om deze redenen spelen edelmetalen een belangrijke rol in onze economie en cultuur. Daarnaast hebben de metalen ieder unieke eigenschappen die hen waardevol maken voor verschillende industrieën en toepassingen.

Investeren in edelmetalen

Als u overweegt te investeren in edelmetalen, dan zijn er een aantal punten die belangrijk zijn.

Bij The Silver Mountain kopen en verkopen wij goud, zilver, platina en palladium. Dit zijn de vier primaire edelmetalen die beleggers kunnen kopen en verkopen. Deze edelmetalen hebben ieder hun eigen unieke kenmerken en toepassingen, en hun prijzen kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren.

Goud is het populairste edelmetaal en wordt vaak gezien als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid. Zilver is ook populair en hierbij wordt vaker gespeculeerd op het behalen van een hoger rendement, dit omdat het veel industriële toepassingen heeft.

Een andere vraag die vaak voor komt is: hoeveel procent van uw beleggingsportefeuille zou u in goud of zilver moeten beleggen? Verschillende beleggingsexperts geven hiervoor een bandbreedte af van 5 tot 20%. Binnen elke beleggingsportefeuille is een goede spreiding immers van groot belang, omdat je daarmee als belegger je risico’s aanzienlijk verkleint.

Bij politieke en economisch onzekere tijden wordt door sommige experts aangeraden om de verhouding goud en zilver te vergroten binnen een beleggingsportefeuille. Goud wordt namelijk door veel beleggers gezien als een hedge in tijden van onzekerheid. Het edelmetaal biedt bescherming tegen inflatie, valutarisico’s en beursdalingen. Daarnaast kent edelmetaal geen tegenpartijrisico. U bent volledig eigendom van uw fysieke gouden en zilveren producten zonder enige tussenkomst van een financiële instelling, in tegenstelling tot sommige andere beleggingsvormen.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.


Conclusie

Edelmetaal is een metaal dat bestand is tegen corrosie en oxidatie. De meest bekende edelmetalen zijn goud, zilver en platina. Edelmetaal wordt op verschillende manieren gebruikt, bijvoorbeeld in elektronica, sieraden maar ook als belegging. Bij The Silver Mountain kunt u fysiek edelmetaal kopen tegen de actuele koersen. Daarnaast garanderen wij dat we uw edelmetaal ook altijd weer terugkopen tegen standaard formules via onze partner Inkoop Edelmetaal.


Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.


Daan Wesdorp

Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken.

Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online. Op de edelmetaalmarkt bieden wij een full-service dienstverlening aan voor de  aankoop, verkoop en opslag van uw edelmetalen. Dat is ook te zien aan onze reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.