Goudprijs: Zilverprijs:

Einde Euro, het gaat nu hard

Door Gerard

Einde Euro, het gaat nu hard
12-06-2020 Nieuws

Weg met de blanken. Sieg H… Je ziet de geschiedenis zich nu perfect herhalen met “black lives matter”. De reden is dat we op het einde zitten van de valuta. Exact zoals in 1936 a 1941 in Duitsland en Japan. Inclusief het fascisme waar het in Duitsland mee begon. Je kunt dit zien aan de 80 jarige rentecyclus. Een valuta is niet meer langer houdbaar indien de schulden te hoog oplopen. Schulden zitten “in” valuta. Schuld = geld. Over die rentecyclus en wanneer schulden het einde van de valuta bepalen, heb ik in vorige blogs al uitvoerig aangetoond en uitgelegd. Ik zal dat niet weer herhalen. Kortom, in feite zijn de overheden gewoon failliet. Vooral de Eurozone, maar ook de VS.

Toch even terug naar de vorige eindfase Kondratieff cyclus (= 10Y rentecyclus, in 4 fasen).

Japan kon op de te hoge schulden eind 1941 géén geld meer ophalen op hun staatsobligaties. Een land kan op zulks niet meer leven. Gevolg kennen we, Pearl Habor begon het mee. Duitsland exact hetzelfde verhaal, al zaten daar ook nog de schulden van verdrag van Versailles bij in als extra strop om de nek. Je ziet, de geschiedenis herhaalt zich!

Een maatschappij moet éérst tot de grond toe afgebroken worden voordat het opnieuw kan worden opgebouwd. Dit kan niet anders. Opnieuw ingericht met nieuwe valuta en “schuldenvrij”. Oorlog is dus noodzakelijk. Dit is de ENIGE manier tot sanering indien overheden failliet zijn!

Het was 25 jaar geleden een bankdirecteur die mij daar persoonlijk op wees. Het was een goede kennis van mij. Daarop ben ik die Kondratieff cyclus gaan bestuderen tot op de dag van vandaag. Vandaar de link, want zelf ben ik niet zo slim. De cyclus waar hij over sprak is geheim. Die vind je nauwelijks op internet! Alleen het dwaalspoor van econoom Saltpeter kun je nog vinden. Kwats over innovatiestromen. Dat is pure onzin. Overigens, dat die cyclus geheim moest blijven was de reden dat Kondratieff door Stalin ter dood werd veroordeeld. Zijn boeken werden verboden tot op de dag van vandaag, maar werden door zijn vrouw stiekem in Oostenrijk uitgegeven. Op internet vind je nog wel wat details hierover.

Ik zie vandaag de dag exact hetzelfde gebeuren! Fascisme in Duitsland. Vanaf 1935 a 1936 werden winkels van Joden geplunderd en werden op straat in elkaar geslagen. Ik zie nu al dagelijks tientallen filmpjes op FB en YouTube voorbij komen waarin exact hetzelfde gebeurd met blanken in de VS. Net als in de jaren 30, ook nu aangezet en opgehitst door de overheden. Ook in Nederland. Vakkundig weg gefilterd door de massamedia en ook YouTube en FB.

Oorzaak? Overheden zijn gewoon failliet.

Doel? Uiteindelijk (na oorlog?) een nieuwe schuldenvrije valuta in een nieuwe staatsvorm, de New World Order.

Veel moeilijker moet je niet meer denken.

Dit is het!! Niks anders!!!

Net als in 1936 a 1938, komt dit ook nu uiteindelijk van de BIS af (vereniging Centrale Banken). De BIS financierde toen rechtstreeks in Duitsland de opbouw oorlogsmateriaal. Het failliete Duitsland had daar zelf het geld niet meer voor en kon het niet meer lenen. Iets wat veel mensen overigens ook niet weten.

Nogmaals, de schulden zijn vele malen hoger dan de waarde van het geld. Dat heet gewoon “failliet”. En wel de valuta zelf… Precies dát omdat een overheid zelf niet failliet kán gaan.

Ik schreef in 2012 al dat de einddatum valuta ergens rond 2020 zou liggen. Gewoon omdat dan de 20 jaar K-winter (4e fase) voorbij is en dat op dit punt de schulden het geld heeft ingehaald. Ik hoopte zelf vurig dat ik er compleet naast zat, helaas. Ik kijk dus steeds 80 jaar terug in de tijd! Ik weet niet wat er komen gaat, maar over uiterlijk 10 jaar hebben wij een andere valuta en staatsvorm. Maar persoonlijk denk ik dat de euro in 2021 al gaat sneuvelen. Ik schat die kans op 90%. 2020 is het jaar van de “deflatie”. Mogelijk is dit nog erger dan hyperinflatie, maar daarover in latere blogs meer.

2000 was duidelijk de omslag naar winter. Die 20 jarige periode is nu voorbij. De geschiedenis herhaalt zich, ook al rijmt het niet. De omslagperiode zien we nu.

Censuur gaat verder

De euro kan dit onmogelijk overleven. Steeds meer vooraanstaande economen die dit nu aangeven. In onze censuur worden die meestal weg gefilterd. De censuur op zich blijft toch even wennen. De toegestane (staats) media verzwijgt dit verder. Opvallend hoe vreselijk weinig informatie er nog doorheen komt. Midden in de coronacrisis zie je geen enkel onderzoeksresultaten meer in de media over dit virus. Gewoon, niet één. Er zijn toch echt honderden onderzoeken gaande naar dit virus. Zelf ondervind ik heel veel last van de censuur nu. Artikelen en links over de financiële stabiliteit zijn vaak één dag later alweer verdwenen. Ook bij de grote sites zoals CNBC, Bloomberg en Yahoo.finance. Dit alleen al geeft voor de volle 100% aan dat er iets niet klopt. Van de gekochte media zoals Mediahuis, NPO, RTL wisten wij dat al enige tijd, maar het slaat al over naar de specifieke nieuwsmedia.

Om de zaak nog iets verder op te rekken, heeft de EU nu “eurobonds” ingevoerd. De rentes op Italiaanse staatsleningen stegen te hard. Op te hoge schulden wordt het steeds moeilijker om nieuwe leningen te verkrijgen natuurlijk. Noord Europa gaat nu de rente betalen voor Italië, Griekenland, Spanje, enzovoorts. Om een heel lang verhaal kort te maken: de Euro zit op het einde van het bestaan. Het zit overladen in schulden. Net zoals in 1945-1947 gaat het ongeldig verklaard worden. De coronacrisis komt dus heel goed uit. Of het nu zo gepland werd of niet. De volgende fasen zijn onrust zaaien of zelfs burgeroorlog. En dan de geplande 2e fase corona er overheen. Bill Gates noemt dit pandemie 1 en spreekt in zijn wekelijkse podcasts steeds over pandemie 2. Dit zal in oktober worden uitgerold.

Wanneer valt de Euro?

In 2020 nog niet. We krijgen hoge werkloosheid en dat werkt sterk deflatoir. De fase van totale ineenstorting van de economie en welvaart moet eerst rond zijn. De machtsovername is ook nog niet helemaal afgerond. Na censuur volgt propaganda. Zo ver zijn we nu. Daarna gaan we zien dat verkiezingen uitgesteld/afgesteld gaan worden. Of men maakt het overbodig. Dat de democratie wordt afgeschaft, hoort in de volgorde thuis. Dit staat gewoon vast. Dat zullen we binnen enkele maanden gaan zien. In de loop van 2021, tussen 1 jaar tot 1,5 jaar, gaat de euro vallen. Het zal “onverwachts” en met harde hand plaatsvinden d.m.v. ongeldig verklaren. In één klap zijn mensen alles kwijt. Pensioen, spaargeld, alles. Hypotheek valt weg, en dus ben je het onderpand ook kwijt. Hierna komt er nieuw geld zonder schuld. In ieder geval in een dictatuur en schrikbewind zoals omschreven in New World Order. De meeste mensen willen dit ook want ze laten zich hersenspoelen door de propaganda. Veel mensen laten zich vrijwillig doodschieten op het slagveld. Dat is precies wat propaganda met mensen doet. Wat dat betreft is de mens in 2000 jaar niks veranderd. We gaan vrijwillig in een lockdown voor 70 doden tot nu toe (onder de 70 jaar). We gaan in oktober ook vrijwillig in de tweede aangekondigde lockdown. Bill gates van WHO heeft pandamie2 al aangekondigd. Mensen komen niet in opstand, dankzij propaganda. Bij propaganda hoort nu eenmaal censuur, anders werkt het niet.

Toch wil ik niet zo pessimistisch zijn. Zelfs in Nazi-duitsland was er ondergronds verzet tegen de dictatuur. Niet iedereen laat zich vangen in propaganda. Maar is de macht er eenmaal van een politiestaat met extreem hoge boetes en straffen, dan krijgt het verzet het wel erg moeilijk. Ook dat zien we nu. Sta je nu met 4 man even bij elkaar te praten op straat, krijg je 4x 390 boete. Opgelegd door SS-commandant types (BOA). Plus strafblad, krijg je nooit meer een baan. Wettelijk totaal niet mogelijk, want het valt buiten zowel de grondwet als rechten voor de mens, maar je krijgt het toch. De politiestaat is er dus ook al. Dat wordt alleen nog erger. De enige manier om hier nu nog onderuit te komen is terug vechten. Een vrijheid moet je veroveren. Die krijg je niet zomaar terug van een overheid. Een volk zonder vrijheid is onbeperkte macht voor overheden. Daar staat de hele wereldgeschiedenis vol van, in elke uithoek ter wereld van het jaar 0 tot 2020. Het gaat allang niet meer over corona met 70 doden onder de 70 jaar in Nederland. Als het daar om ging, dan had men alléén 70+ in lockdown gedaan.

Dat de euro sneuvelt, staat voor mij zo vast als een huis en met mij steeds meer economen inmiddels. Maar je wilt wel een menswaardig bestaan hebben na die tijd. En dat zal de burger zelf moeten aanvechten. Dat aanvechten zou best eens uit kunnen lopen tot burgeroorlog. Het is nodig om je vrijheid terug te krijgen, hoe erg dat ook bevochten moet worden. Een overheid kan en mag je nooit vertrouwen. Een overheid hoort bang te zijn voor de burger. Een burger hoort af te kunnen rekenen met een overheid in het stemhok binnen een democratie. Gebeurt dat niet meer, dan ben je minder dan een slaaf. Alles wat menswaardig is, wordt je dan afgenomen. Overdreven? Koop een geschiedenisboek, dan zal het zelf zien. Vandaar ook dat Groen Links de geschiedenisboeken op scholen herschreven heeft. GL en D66 zijn immers New World Order partijen. New World Order is onze nieuwe dictator. Vandaar ook dat vooral D66 nu zo fel tegen democratie is en vóór censuur.

Bovenstaande is enkel nog het scenario. Het kan alléén doorbroken worden door Trump en Poetin. Beiden zijn in oorlog met de New World Order. Bieden moeten eind dit jaar ook nog herkozen worden tot president. Trump moet het daarbij nog zien te overleven. De vorige president die vocht tegen de miljardairs van de New World Order was JF Kennedy. We weten hoe dit afliep. 2020 is hiermee een extreem belangrijk jaar. Media kiest in ieder geval de kant van de miljardairs. Ze kunnen vaak niet anders meer want het is hun verdienmodel. Dus laat je hierdoor niet misleiden.

Niks corona, hier in het Torentje gaat het over politiek.

Voor jezelf zorgen

Genoeg hierover. In mijn vorige blogs staat dit allemaal al dieper uitgelegd. Als je even zoekt en nadenkt, kan iedereen die agenda met de volgende fasen zelf wel zien. Inclusief het fascisme en inclusief de digitalisering die nodig is voor de “Total Control” zoals 5G. We gaan nu eerst voor onszelf zorgen.

Beleggen en voor je eigen pensioen zorgen wordt steeds moeilijker en voor de meeste mensen onmogelijk. Als de schuldencrisis in de loop van 2021 in volle gang is, moet je géén cash geld meer in bezit hebben. Dus ook géén spaarrekening en obligaties. Je hebt harde activa nodig zoals schuldenvrij vastgoed, aandelen en fysiek goud & zilver. Beleg in aandelen bij voorkeur ook gedeeltelijk in royalty’s van commodity’s. Op goud kennen we o.a. Royal Gold (RGLD) en bij zilver en andere “rare metals” de bekende Wheaton (WPM). Dit beschermt de rest van je portfolio uitstekend bij eventuele crashes.

Beleg niet in de mijnbouw zelf. Dit is een uitgeputte krimpmarkt met teveel haken en ogen. Beleg in de royalty’s hiervan. Maar niet je hele portfolio. 10% a 20% is meer dan voldoende als hedge. Andere aandelen kies je heel nauwkeurig. Ik zou dus niet in Booking.com, KLM of Boeing gaan beleggen. Digitale Tech en wapenindustrie heeft mijn persoonlijke voorkeur. Vooral MSFT en NVDA kocht ik zelf massaal bij in de “V”. Denk daarbij aan data-verwerking, beeld-analyse en beeldbesturing. Dus gewoon even goed nadenken wat de New World Order dringend nodig heeft voor o.a. de Total Control. Crashes en minicrashes zullen er ongetwijfeld nog komen op aandelen. Maar kijk daar doorheen. Ze zijn tijdelijk en herstellen volledig. Ook in de oorlogsjaren 40-45 stegen aandelen gewoon door. Daarom kijk ik ook altijd steeds naar 80 jaar terug. En uiteraard fysiek goud en zilver. Of die nu al te duur zijn? Ik denk het niet. Er is immers nog steeds geen zichtbare parabool te zien. Die ik overigens wel degelijk verwacht als de schuldencrisis gaat opspelen in 2021.

De grote “V”

Dan kom ik nog even terug op de door mij al eerder genoemde “V”. Dit was blijkbaar niet geheel duidelijk in een van mijn vorige blogs, zo merkte ik.

Met “V” bedoelt men de beursindex-grafiek van crash t/m herstel. Op de grafiek te zien als V-vorm. De “V” ontstaat op zowel aandelen als goud & zilver. De oorzaak is “margin” of margin calls ook wel genoemd. Bij elke broker kun je op “margin loan” beleggen. Dit is beleggen op lening met als onderpand jouw aandelen in je portfolio. Dus als je 100.000 aan waarde aandelen hebt staan, mag je nogmaals 100.000 extra op lening beleggen tegen lage rente. Bij IB (Lynx) betaal je daar 1,7% rente voor. Binck en Degiro hebben die mogelijkheid ook. Bij gewone banken niet of extreem duur met beperking. Je moet gewoon bij een echte broker zitten om meerdere redenen. Als nu dat onderpand in aandelen zakt omdat de waarde van aandelen zakken, worden de aandelen onder “margin loan” automatisch verkocht. Dit is een spiraal want dat gaat natuurlijk uit zichzelf steeds harder. Hoe lager de koersen gaan, hoe meer liquidaties er volgen. Hetzelfde margin verhaal speelt ook bij short staan. Zowel bij aandelen als bij futures en opties. Vooral grote hedgefunds werken graag met naked shorts op margin. Daar gaat naked om tientallen miljarden. Goud, zilver en vooral olie zijn producten die vooral op futures lopen.

Op het dieptepunt van de crash stond olie zelfs op -27. Dus je krijgt er 27 USD bij uit, bij elk vat olie wat je koopt. Zo ver kan dat dus gaan. Het is dus een beetje inschatten wanneer het dieptepunt van de liquidaties achter de rug zijn. Dat is het moment dat de daling enkele dagen achter elkaar stabiliseert. Dat is tevens het dieptepunt van aandelen, goud en zilver. Want daarmee stopt ook de spiraal van liquidaties. Vanaf dat moment kan het alleen maar omhoog. Wat ik nu zelf deed, was dat ik rond dat dieptepunt vol de “margin loan” ging gebruiken. Voor die tijd had ik die niet, want op “All Time Highs” bouw ik die altijd voor 100% af. Op dit moment ben ik opnieuw de margin loan weer aan het afbouwen tot 0. Vaak wordt er in de media gesproken van na de “V” de “W”. Dat komt inderdaad voor. Maar die kans is nu klein omdat de margin loans enorm veel hoger waren op moment van de totale crash in februari dan in oktober 2008. Precies dat is ook de reden dat goud en zilver net zo hard mee crashten met aandelen. Dat was ook in 2008 het geval.

Hoe weet je nu wanneer het dieptepunt van de “V” nabij is?

Dat kun je vrij nauwkeurig aflezen aan de dagelijkse candles op de grafieken. De Technische Analyse (TA). Op TA kom ik t.z.t. op terug in volgende blogs.

Tenslotte is het nog lang niet zeker dat de “V” in de “W” gaat veranderen. De kans acht ik bijna nul. Maar ik kan ook niet zeggen wat er gaat gebeuren tussen nu en eind dit jaar. Kans op de “W” is er dus wel op onverwachte gebeurtenissen. Al is die kans klein. Niet bang zijn, in het dieptepunt van de tweede “W” punt gewoon kopen. Dit gebeurt dan op “angst”, niet meer op margin want die zijn er al uit. Laat je dus niet opnieuw angst aanjagen door de massamedia. Ze liegen altijd. Nogmaals, zelfs in de oorlogsjaren 40-45 stegen aandelen gewoon door. De wereld krijgt rake klappen, maar vergaat echt niet.

Beleg je nu goed gespreid op de drie activa zoals hierboven omschreven, dan heb je alles wat je nodig hebt om het eventuele einde van de valuta te overleven. Blijft geld en schuld alsnog overeind, dan zit je met die drie activa ook goed. Dat is nu net het mooie hieraan. Je verdient in elk scenario.

Gerard

EUSSR…

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Geschreven door:
Kenniscentrum

Kenniscentrum

The Silver Mountain is opgericht in 2008, met als doel om het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk te maken. U kunt bij ons terecht voor de aankoop van zilveren en gouden baren en munten via onze website waar de prijzen iedere minuut automatisch worden aangepast. Wij hanteren altijd een scherpe, marktconforme prijs.

Ons assortiment bestaat uit courante beleggingsmunten en baren zilver en goud van de hoogste kwaliteit. Alle baren die wij verhandelen zijn afkomstig van erkende edelmetaalbedrijven die op de Good Delivery list van de London Bullion Market Association staan. Dit houdt in dat deze baren wereldwijd verhandelbaar zijn zonder verdere analyse. De munten die wij verhandelen zijn doorgaans ook geslagen in het hoogste gehalte zilver of goud.

Daarnaast hanteren wij via onze partner Inkoop Edelmetaal de hoogste biedprijs van Nederland als u uw zilver en goud weer wilt verkopen. Als kers op de taart heeft u ook nog de mogelijkheid tot opslag via onze partner Edelmetaal Beheer Nederland. 

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.