Goudprijs: € 70.815,97 Zilverprijs: € 844,32

Goudprijs omhoog met $30 en zilver 3% hoger

Goudprijs omhoog met $30 en zilver 3% hoger
20-01-2022 Goud Zilver

Zowel de goudprijs als de zilverprijs zijn de afgelopen paar dagen fors gestegen. Daarmee komen de koersen uit op het hoogste punt in twee maanden tijd. Investeerders zoeken naar veilige havens in verband met de hoge inflatie en geopolitieke onrust. Ook verwacht men hogere volatiliteit volgende week, als gevolg van de vergadering bij de Federal Reserve en het aankomende rentebesluit.

Woensdag steeg de goudprijs met meer dan $30, waarmee de prijs uitkwam op $1.842,90. Vaak zien we dat rond de psychologisch belangrijke niveaus zoals de kaap van $1.800 extra veel handel ontstaat. De futures prijs voor zilver in Mart is gestegen met meer dan 3% en kwam uit op $24,21.

Met name de zorgen over inflatie wereldwijd was een aanjager voor de hogere koersen in goud en zilver. In Brittannië werd de inflatieverwachting bijgesteld naar 5,4% in december, dat is het hoogste niveau sinds maart 1992. In Canada stegen de inflatiecijfers naar 4,8% per december.

De hogere inflatie in combinatie met eventueel hogere rentestanden zorgt voor wat onrust onder beleggers. Daarnaast is er onrust over de situatie in Oekraïne. De prijsstijging kwam op dezelfde dag dat Biden aankondigde $200 miljoen beschikbaar te stellen in militaire ondersteuning voor Oekraïne, waar wordt gevreesd voor een invasie door Rusland.

Geschreven door:
Rolf van Zanten

Rolf van Zanten

Directeur

Rolf van Zanten is de directeur en oprichter van The Silver Mountain. Hij startte het bedrijf in 2008 om het aankopen van fysiek edelmetaal op een veilige, discrete en betrouwbare manier toegankelijk te maken voor particuliere klanten in Nederland, België en de rest van Europa.

In eerste instantie was hij met The Silver Mountain voornamelijk gericht op het aanbieden van fysiek zilver, waarmee hij in Nederland als eerste partij grootschalig munten zoals de Maple Leaf aanbood en daarmee een alternatief beschikbaar stelde voor zilver baren die met btw zijn belast. In 2009 werd ook Inkoop Edelmetaal opgericht zodat het mogelijk werd om edelmetaal ook weer eenvoudig en veilig online te verkopen. Inmiddels is The Silver Mountain uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van fysiek edelmetaal met een full-service dienstverlening voor aankoop, verkoop en opslag.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.