Goudprijs: € 71.732,92 Zilverprijs: € 947,56

De 10 redenen om zilver te kopen in plaats van goud!

De 10 redenen om zilver te kopen in plaats van goud!
03-09-2011 Beleggen Goud Zilver

We staan aan het begin van een verschuiving van papieren activa naar reële activa. Veel mensen die tot deze ontdekking komen stappen direct in goud zonder dat ze weten wat ze precies doen. Ze willen gewoon zo snel mogelijk uit papieren activa. Zelf kocht ik in eerste instantie ook goud totdat ik meer bekend raakte met zilver kopen en ik erachter kwam dat juist zilver de slimme investering is.

Mensen die overstappen van de papieren activa naar de fysieke markt stappen vaak in eerste instantie over naar de goudmarkt. Dit komt mede omdat de goudmarkt de grootste markt is voor edele metalen maar ook omdat de meeste reclame voor goud is. Ik denk dan ook dat goud vooral een instinctieve reactie is voor investeerders die een veilige haven zoeken.

Waarom zou u fysiek zilver moeten hebben en waarom juist nu?

Voor mij is zilver de enige investering, ik vind het simpelweg de beste investering die er is. Dit komt omdat zilver voor mij een fysiek product is. Ik investeer dan ook niet in iets anders dan FYSIEK zilver. Een bekend motto is: “if you don’t hold it, you don’t own it”. Mocht u toch willen investeren in SLV’s, zilvermijnen etc. dan vraag ik u dit: Hoe zou u zich voelen als u al die jaren gelijk heeft gehad door te investeren in zilver maar dat u hiervan niet heeft kunnen profiteren omdat u al die jaren in de verkeerde vorm van zilver heeft geïnvesteerd?

Zoals eerder gezegd staan we aan het begin van een verschuiving van papieren activa naar fysieke activa. De Amerikaanse dollar staat op het punt van omvallen, dit is een wiskundige zekerheid. Het omvallen van de dollar wordt de grootste gebeurtenis in de geschiedenis en zal invloed hebben op de gehele wereld.

Als het onvermijdelijke gebeurt zullen alle papieren activa vernietigd worden. Dit geld voor de Dollar, Yen en de Euro. Dit geldt ook voor onze aandelen en opties. Maar ook voor onze pensioenen en sociale zekerheid.  Zonder valuta en de onzekerheid die hiermee gepaard gaat komt onze krediet tot stilstand. Dit resulteert in een stilstand in betalingen wat overgaat naar een stilstand in de markten en uiteindelijk leidt dit tot een stilstand van de wereld economie.

Waarom edelmetalen de juiste keus zijn

Een stilstand van de wereldeconomie zorgt ervoor dat investeerders overstappen naar grondstoffen. Het probleem van de meeste grondstoffen is echter de opslag. Feitelijk gezien zijn de twee beste activa gedurende echte inflatie voedsel en brandstof. De mensheid kan niet zonder voedsel en/of brandstof. Echter als je geen boer bent en ook geen oliebaron is het haast onmogelijk om dit op te slaan. Dit brengt ons bij de metalen, maar ook hier is opslag een probleem. Voor $8000 kunt u een ton aan koper kopen maar hiervoor kunt u ook 4 ounces goud kopen. Dit is precies de reden waarom edelmetalen zo gewild zijn, ze zijn zeldzaam en het is mogelijk om veel waarde op te slaan in een kleine ruimte.

Eén van de grootste redenen waarom mensen investeren in edelmetaal is dat er weinig risico aan vast zit. De waarde van edelmetalen wordt afgeleid van zijn intrinsieke waarde van zeldzaamheid en van zijn mogelijke toepassingen. Met edelmetalen hoeft u niet bang te zijn voor een verslechterende economie. Hoe slechter de economie ervoor staat hoe meer mensen overstappen naar edelmetalen en hoe meer de prijzen worden opgedreven.

Waarom goud en zilver?

Op het moment dat u door heeft dat u moet investeren in edelmetalen moet u nog de keus maken tussen de 4 grote edelmetalen. Goudzilver, platina en palladium. Voor zowel platina en palladium geldt dat ze zeldzaam zijn en worden gebruikt in het industriële proces. Echter voor beide geldt ook dat ze in de geschiedenis nog nooit zijn gebruikt als wettig betaalmiddel.

Met het vooruitzicht dat de valuta over de gehele wereld gaat instorten wil ik een edelmetaal waar de meeste vraag naar komt. Ik wil dan ook een edelmetaal waar er industriële, investerings- en monetaire vraag naar is.

Wat zijn de voordelen van zilver ten opzichte van goud?

Zilver is de op één na meest veelzijdige grondstof, dit na olie.
Zilver wordt steeds meer gebruikt in technologische producten en de unieke eigenschappen van zilver maakt het zeer geschikt voor medische doeleinden. Omdat het zo belangrijk is en het gebruikt wordt in kleine hoeveelheden is de prijs geheel inelastisch. Als de prijs van zilver per ounce met $1000 stijgt en Apple heeft 1/10 ounce nodig om een computer te maken van $2000 dollar wordt de prijs van deze computer simpelweg verhoogt met $100.

 • munten zilver, dan hoeft dit vaak niet te worden uitgelegd. Komt u thuis met een gouden munt van $1800 Euro dan heeft u waarschijnlijk heel wat uit te leggen bij uw vrouw!
 • Er zijn geen grote voorraden van zilver.
  In de afgelopen decennia hebben we meer zilver geconsumeerd dan we uit mijnen hebben gewonnen. Dit is mogelijk omdat we eerdere gewonnen metalen hebben opgemaakt. In 1950 was er nog een voorraad van 10 miljard ounce, vandaag de dag is er niks meer over.
 • Er komt een moment dat de markt de enorme kansen gaat herkennen. Als dit gebeurt dan wordt zilver misschien nog wel waardevoller dan goud. Wilt u dus echt goud hebben dan kunt u nu 45 ounces zilver kopen. Op het moment dat de ratio is gedaald misschien wel 1:1 kunt u deze 45 ounces zilver inwisselen voor 45 ounces goud.

  1. prijs van zilver te onderdrukken en de dollar sterk te houden. Afgelopen mei toen de zilvermarkt crashte werd er in 5 dagen voor 8 miljard ounce aan papieren zilver in de markt gedumpt. Dit terwijl er elk jaar wereldwijd voor maar 1 miljard aan ounces wordt gewonnen in mijnen. Deze grote short positie zorgt ervoor dat er op een dag niet meer geleverd kan worden door de banken. Koop zilver, crash JP Morgan!
  2. De zilvermarkt is klein.
   Met maar 27 miljoen ounces fysiek zilver is iets meer dan een miljard dollar voldoende om de gehele fysieke voorraad te doen verdwijnen. Alleen vorige week woensdag al is er $240 miljard dollar toegevoegd aan onze staatschuld in 1 dag. Als je bedenkt hoeveel quadriljoenen er in de papieren zilvermarkt zitten (die uiteindelijk omvalt) en als je bedenkt dat er weinig andere geschikte investeringsmogelijkheden zijn dan kunt u wel bedenken wat er gebeurt als de mensen in de fysieke zilvermarkt stappen. De reden dat de Centrale Banken en grote instituten goud kopen is onder andere dat als ze zilver kopen de markt direct explodeert.
  3. Goud is meer in de media dan zilver.
   In de media gaat het altijd over goud en wordt zilver eigenlijk nooit genoemd. Zilver wordt alleen genoemd op het moment dat de prijzen flink dalen. Dit wordt gebruikt om mensen bang te maken en vooral om te vertellen hoe gevaarlijk de zilvermarkt eigenlijk is.

  Munkee.com

 • Geschreven door:
  Kenniscentrum

  Kenniscentrum

  The Silver Mountain is opgericht in 2008, met als doel om het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk te maken. U kunt bij ons terecht voor de aankoop van zilveren en gouden baren en munten via onze website waar de prijzen iedere minuut automatisch worden aangepast. Wij hanteren altijd een scherpe, marktconforme prijs.

  Ons assortiment bestaat uit courante beleggingsmunten en baren zilver en goud van de hoogste kwaliteit. Alle baren die wij verhandelen zijn afkomstig van erkende edelmetaalbedrijven die op de Good Delivery list van de London Bullion Market Association staan. Dit houdt in dat deze baren wereldwijd verhandelbaar zijn zonder verdere analyse. De munten die wij verhandelen zijn doorgaans ook geslagen in het hoogste gehalte zilver of goud.

  Daarnaast hanteren wij via onze partner Inkoop Edelmetaal de hoogste biedprijs van Nederland als u uw zilver en goud weer wilt verkopen. Als kers op de taart heeft u ook nog de mogelijkheid tot opslag via onze partner Edelmetaal Beheer Nederland. 

  Volg ons

  The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

  Neem contact met ons op

  U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

  035 - 203 13 80
  info@thesilvermountain.nl

  Nieuwsbrief

  Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.