Goudprijs: € 69.205,63 Zilverprijs: € 901,80

Willem Middelkoop over de zilvermarkt en de recente onrust

Willem Middelkoop over de zilvermarkt en de recente onrust
10-02-2021 Beleggen Zilver

Madelon Vos spreekt in haar nieuwe aflevering van “Madelon Praat” met Willem Middelkoop. Willem Middelkoop is onder andere publicist, fotograaf, ondernemer en voormalig beurscommentator. Hij schrijft inmiddels al meerdere jaren over de manipulatie op de zilver- en goudmarkt, hij heeft het met Madelon over de onrustige zilvermarkt.

Stijging in de zilverprijs

Eerder werd er een enorme groei in de zilverprijs waargenomen. Deze groei was het gevolg van een oproep die op Reddit geplaatst werd om massaal zilver te kopen. Met deze oproep wilden zij grote speculanten en hedgefondsen dwarsliggen, aangezien de koers van zilver hierdoor zou stijgen. Als gevolg van de stijgende koersen verloren speculanten en hedgefondsen huizenhoge bedragen. De beleggers die short zaten moesten hun posities namelijk sluiten. Willem geeft aan verbijsterd te zijn over wat er is gebeurd. “Ik schrijf al sinds 2001 over een situatie waarbij goud en zilver gemanipuleerd worden, doordat een aantal professionele partijen continu op papier goud en zilver verkopen wat ze eigenlijk niet bezitten. Wanneer de prijs stijgt, verkopen deze partijen steeds meer en gaan dus steeds meer in short. Wanneer een prijsdaling in gang wordt gezet, sluiten zij hun short positie.”

ZilverSqueeze

Willem geeft een zeer duidelijke uitleg over wat er nu precies is gebeurd op de zilvermarkt en waarom dit is gebeurd. Vanwege de mondiale vraag en aandacht naar zilver door beleggers, geeft Willem aan dat de kans op een échte zilverSqueeze nog nooit zo groot is geweest. Dit is al tweemaal eerder gebeurd. Er is bijvoorbeeld een zilver Short Squeeze geweest in de jaren tachtig, deze kwam tot zijn einde doordat de “spelregels” destijds werden veranderd. Ook steeg in 2011 de zilverprijs fors. Volgens Willem is het nu, in 2021, wellicht tijd voor een inmiddels derde ‘squeeze’ en stijgt de zilverprijs misschien wel naar 100 dollars per ounce, of zelfs daarboven.

Willem geeft aan dat de stijging op de zilvermarkt grote gevolgen kan hebben en misschien zelfs kan overslaan naar de goudmarkt. Verschillende voorbeelden worden gegeven, hierdoor is de video duidelijk en zeer interessant. Madelon stelt de vragen en Willem legt alles haarfijn uit. Deze aflevering is enorm informatief en brengt u op de hoogte van wat er allemaal is gebeurd en wat er waarschijnlijk komen gaat. De aflevering van “Madelon Praat” met Willem Middelkoop is hieronder te zien.

Investeren in zilver

Ook vertelt Willem dat zilver al tijden een zeer interessante optie voor hem is.

”Ik heb persoonlijk veel meer fysiek zilver in mijn leven gekocht dan fysiek goud” aldus Willem Middelkoop. Hij noemt zelfs ”dat je wel gek bent als je niet een beetje zilver koopt”. Duidelijk is dat Willem erg enthousiast is over zilver en sterk adviseert om een beetje in de portefeuille te hebben.

Bij The Silver Mountain kunt u zowel zilverbaren als zilveren munten kopen tegen de scherpste prijs van Nederland. De baren en munten die wij verkopen zijn van uitstekende kwaliteit en wij kopen deze ten alle tijden van u terug, mocht u dit willen. Met deze terugkoopgarantie bent u er zeker van dat u uw zilver tegen een marktconforme prijs weer kunt verkopen. Op onze website staat allerlei informatie over zilver en aan de hand hieraan kunt u een keuze maken wat bij u past.

Disclaimer: Beweringen en meningen, geuit in deze blog/column, zijn de persoonlijke mening van de auteur e/o gastbloggers. Deze staan los van eventuele officiële standpunten van personen, bedrijven of organisaties, dan wel bedrijven en organisaties die expliciet vermeld staan in de gepubliceerde blogs & teksten.

De artikelen in ons blog vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van The Silver Mountain B.V. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar The Silver Mountain accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren.

Geschreven door:
Rolf van Zanten

Rolf van Zanten

Directeur

Rolf van Zanten is de directeur en oprichter van The Silver Mountain. Hij startte het bedrijf in 2008 om het aankopen van fysiek edelmetaal op een veilige, discrete en betrouwbare manier toegankelijk te maken voor particuliere klanten in Nederland, België en de rest van Europa.

In eerste instantie was hij met The Silver Mountain voornamelijk gericht op het aanbieden van fysiek zilver, waarmee hij in Nederland als eerste partij grootschalig munten zoals de Maple Leaf aanbood en daarmee een alternatief beschikbaar stelde voor zilver baren die met btw zijn belast. In 2009 werd ook Inkoop Edelmetaal opgericht zodat het mogelijk werd om edelmetaal ook weer eenvoudig en veilig online te verkopen. Inmiddels is The Silver Mountain uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van fysiek edelmetaal met een full-service dienstverlening voor aankoop, verkoop en opslag.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.