Goudprijs: € 69.205,63 Zilverprijs: € 901,80

Goud- en zilverprijs gedaald: koopmoment?

Goud- en zilverprijs gedaald: koopmoment?
03-10-2023 Beleggen Goud Goud/zilver ratio Zilver

Daan WesdorpGeschreven door Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


Goud en zilver zijn al lang populaire beleggingsinstrumenten vanwege hun status als veilige havens in tijden van economische onzekerheid. Recentelijk hebben de stijgende rentetarieven echter voor enige onrust gezorgd onder beleggers in edelmetalen.

Renteverhogingen

De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente dit jaar al twee keer verhoogd en er wordt verwacht dat er nog meer verhogingen zullen volgen. Dit heeft geleid tot een stijging van de Amerikaanse dollar en een daling van de prijzen van goud en zilver.

Langetermijnvooruitzichten voor edelmetaal

Maar ondanks deze kort termijneffecten blijven veel beleggers geloven in de lange termijnvooruitzichten voor edelmetalen. Veel analisten wijzen erop dat de fundamentele factoren die de prijs van goud en zilver bepalen, zoals de groei van de wereldeconomie en de geopolitieke spanningen, nog steeds gunstig zijn voor deze metalen.

Bovendien zijn er andere factoren die de prijzen van goud en zilver kunnen ondersteunen, zoals de groeiende vraag vanuit opkomende economieën en de beperkte aanvoer van nieuwe edelmetaalvoorraden.

Ondanks de recente renteverhogingen die voor wat onrust hebben gezorgd onder beleggers in edelmetaal, lijken de vooruitzichten voor goud en zilver op lange termijn nog steeds positief. Daarbij wordt deze gedachtegang bevestigd door het feit dat centrale banken wereldwijd hun goudreserves in 2022 en 2023 hebben vergroot. Dit toont aan dat goud nog steeds een belangrijke rol speelt in het valutabeheerproces van centrale banken, vooral in tijden van onzekerheid en volatiliteit op de financiële markten.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Daan Wesdorp

Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken.

Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online. Op de edelmetaalmarkt bieden wij een full-service dienstverlening aan voor de  aankoop, verkoop en opslag van uw edelmetalen. Dat is ook te zien aan onze reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.