Goudprijs: Zilverprijs:

Goudbaren met fikse kortingen

Goudbaren met fikse kortingen
22-09-2023 Goud Nieuws

Daan WesdorpGeschreven door Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


De Nederlandse banken ING en Rabobank slaan alarm bij bestellingen door Nederlanders van goud uit Alaska. Het gaat hierbij om zogeheten forward gold sale. Klanten kunnen op voorhand goud bestellen dat nog gewonnen moet worden en krijgen vervolgens een fikse “korting” beloofd van 14% op de goudprijs in Europa. Na aankoop krijgen de klanten een certificaat en de toezegging om maanden later het edelmetaal thuis geleverd te krijgen.

Fraude

Door de ongevraagde benadering van klanten door een verkoopbemiddelaar en de aard van de transacties gingen eerder dit jaar bij ING en Rabobank alarmbellen af. De banken houden rekening met bedrog, uit onderzoek is namelijk gebleken dat de Nederlandse bemiddelaar betrokken is bij een strafrechtelijk onderzoek naar eerdere frauduleuze goudverkopen.

In het verleden zijn ING en Bunq aansprakelijk gesteld door gedupeerden, bevestigt gedupeerde Paul Janssen, die een collectief is gestart om schade in deze zaak te verhalen.

Strafrechtelijk onderzoek

Het goud wordt in Nederland aangeboden via Goudvoordeel.nl. Het Nederlandse bedrijf ontvangt een provisie over elke afgesloten kooptransactie tussen het Amerikaanse bedrijf en kopers in Europa. Deze provisie liep eerder bij vergelijkbare verkopen op tot 20%.

De directeur van Goudvoordeel – Iwan van Eenbergen – ontkent dat er fraude in het spel is. Wel bevestigt hij dat hij nog verdachte is in het grote strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude rond de bedrijven Gold Investment en Goudkorting.nl – een voorganger van zijn huidige bedrijf Goudvoordeel.

Bij het lezen van de reviews van de vorige bedrijven kunnen we eigenlijk maar één ding concluderen en dat is: “Als iets te mooi is om waar te zijn, dan ís het dat ook”.

Bron: https://fd.nl/bedrijfsleven/1490150/banken-slaan-alarm-bij-bestellingen-goud-uit-alaska-door-nederlanders

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Daan Wesdorp

Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken.

Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online. Op de edelmetaalmarkt bieden wij een full-service dienstverlening aan voor de  aankoop, verkoop en opslag van uw edelmetalen. Dat is ook te zien aan onze reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.