Goudprijs: € 70.815,97 Zilverprijs: € 844,32

Goudprijs blijft stijgen en bereikt wederom een ATH

Goudprijs blijft stijgen en bereikt wederom een ATH
02-04-2024 Baren Beleggen Goud Rente

Leestijd: 3 minuten

Daan WesdorpGeschreven door Daan Wesdorp
Content Marketeer bij The Silver Mountain


Een kleine maand geleden schreven we al over de goudprijs die een nieuwe all time high aantikte, maar op paasmaandag tikt de goudprijs wederom een nieuw record van $2.265,73 per troy ounce (31,103 gram) aan.

Sinds begin van dit jaar is de goudprijs in dollar met bijna 9 procent gestegen. Kijken we naar de goudprijs in euro, dan is dit zelfs 12 procent. Hiermee is goud – in euro’s – onderweg naar het beste jaar sinds het coronajaar 2020, in dat jaar steeg de goudprijs met 15%.

Waarom stijgt de goudprijs zo?

Er zijn verschillende redenen voor de stijging van de goudprijs. Volgens ING-grondstoffenstrateeg Warren Patterson lijkt de markt er steeds meer van overtuigd dat de Amerikaanse centrale bank, de Fed, in juni de rente begint te verlagen. De toenemende speculaties over renteverlagingen verzwakken de dollar, waardoor goud goedkoper wordt voor handelaren met andere valuta’s. Dit stuwt de vraag naar goud en om die reden stijgt de prijs van het edelmetaal.

Daarbij profiteert de goudprijs van de sterke vraag uit China. Niet alleen consumenten uit China blijken te vluchten naar goud vanwege de economische problemen in het land, ook de Chinese centrale bank heeft aanzienlijke hoeveelheden van het edelmetaal aan haar reserves toegevoegd.

Tot slot zoeken veel beleggers naar veilige investeringen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de strijd tussen Israël en Hamas. Hierdoor richten veel investeerders zich op goud, wat wordt gezien als ‘safe haven’.

Investeren in goud

Goud kopen doet u veilig en voor de beste prijs én service bij The Silver Mountain. Beleggers in goud kiezen vaak voor munten van 1 troy ounce of grotere coupures goudbaren. Hoe groter de goudbaar, hoe lager de productiekosten (in verhouding) en hoe voordeliger het dus wordt.

Om u als klant nog verder op weg te helpen, hebben wij een unieke Kieswijzer ontwikkelt. Hier krijgt u – met behulp van een vijftal vragen – een persoonlijk aanbod. Dit aanbod is gebaseerd op uw aankoopbedrag, verdeling tussen metaalsoorten en/of u het edelmetaal zakelijk of privé koopt.

Goud verkopen

Voor de verhandelbaarheid van producten die u via The Silver Mountain koopt maakt het echter niet uit of u baren of munten koopt. Met onze terugkoopgarantie garanderen wij namelijk dat wij deze producten altijd voor een eerlijke prijs terugkopen. Het verkopen van uw goud kan gemakkelijk, veilig en snel via Inkoop Edelmetaal. Maak eenvoudig een verkooporder aan en breng uw edelmetaal langs, laat het ophalen door onze eigen ophaalservice of stuur het (verzekerd) naar ons toe vanaf een PostNL-servicepunt.


Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.


Daan Wesdorp

Daan Wesdorp
Content Marketeer bij The Silver Mountain


The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken.

Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online. Op de edelmetaalmarkt bieden wij een full-service dienstverlening aan voor de aankoop, verkoop en opslag van uw edelmetalen. Dat is ook te zien aan onze reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.