Goudprijs: Zilverprijs:

Het positieve rendement van goud op de lange termijn

Het positieve rendement van goud op de lange termijn
09-04-2020 Goud Rendement

Door de economische onrust van de afgelopen tijd is er wederom veel aandacht voor het investeren in goud als ‘safe haven’. Goud wordt in tijden van een economische crisis namelijk door veel investeerders gezien als een investering die waardevast is. De afgelopen maanden heeft goud haar naam als ‘safe haven’ in ieder geval waar gemaakt. De prijs van goud is namelijk sinds het uitbreken van Corona, meer dan 3 maanden geleden, netto gestegen. Het blijkt echter onjuist om te stellen dat goud alleen een goede investering is in tijden van economische onrust. Analisten in verschillende landen hebben namelijk gekeken naar de ontwikkeling van de goudprijs gedurende de afgelopen decennia. Zij concluderen aan de hand daarvan dat goud de afgelopen decennia een goede investering is geweest ten opzichte van andere gangbare beleggingsproducten zoals bonds en aandelen.

Zo laat Jordan Eliseo, senior investeringsmanager bij The Perth Mint, zien dat goud de afgelopen 20 jaar gemiddeld 8% rendement heeft opgeleverd. Kijkend naar het rendement van goud op de Australische markt is te zien dat het de afgelopen 5 jaar een rendement behaalde van 8,32%. De afgelopen 3 jaar behaald het een rendement van 10,63% en het afgelopen jaar behaalde het zelfs een rendement van 18,86%. Vergelijk je deze cijfers met het rendement dat bijvoorbeeld bonds of valuta hebben behaald, dan zie je dat goud beter heeft gepresteerd.

Wanneer er over een langere tijdsperiode wordt gekeken, namelijk 15 jaar, is te zien dat goud een rendement heeft behaald van 9,5% per jaar. Aandelen, bonds of huizenbezit komen allen niet boven dit behaalde rendement uit.

Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Verder teruggaand in de tijd, is te zien dat goud sinds het begin van de jaren 70 een gemiddeld jaarlijks rendement van 9% heeft weten te behalen op de Australische markt.

Ook Indiase analisten zijn positief over de prestaties van goud in de afgelopen jaren. Zo is de goudprijs op de Indiase markt, in de afgelopen 10 jaar met 116% gestegen. In het afgelopen jaar is de goudprijs daar zelfs 35% gestegen. Dit jaar heeft de goudprijs al een stijging laten zien van 18%. Het stemt sommige analisten dan ook gunstig en zij verwachten dat goud haar beste jaar ooit tegemoet gaat. De prijs zal daarbij naar alle waarschijnlijkheid gedreven worden door de aanhoudende wereldwijde economische onrust.

Ook geïnteresseerd in investeren in goud? Bekijk ons actuele aanbod gouden munten en goudbaren.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.