Goudprijs: € 71.685,43 Zilverprijs: € 947,18

Koningin Elizabeth II breekt ook records op munten

Koningin Elizabeth II breekt ook records op munten
03-03-2020 Goud Munten

Dit jaar, op 21 april, is Koningin Elizabeth II 94 jaar geworden. Het is een eeuwenoude traditie binnen het Britse koningshuis om de verjaardagen van hun koning of koningin twee keer te vieren. Een keer op de daadwerkelijke dag waarbij ‘slechts’ saluutschoten worden afgevuurd en op een dag in juni waarop de militaire parade ‘Trooping the Colour’ wordt gehouden. De reden om de tweede viering van de verjaardag met een militaire parade in juni te houden werd in 1748 al bedacht door Koning George II, die eigenlijk in november jarig was. Hij vond dat het weer in juni geschikter was om een militaire parade te houden. Sindsdien is die traditie in ere gehouden.

Elizabeth II’s beeltenis op munten

Door haar hoge leeftijd en haar vroege toetreding tot de troon op 25 jarige leeftijd is Koningin Elizabeth II sinds september 2015 de langstzittende koningin ter wereld. Naast dit wapenfeit is haar beeltenis ook op meer munten te zien dan wie dan ook. De reden dat ze op zo veel munten te zien is dat ze officieel door 16 landen wordt gezien als staatshoofd. Onder deze landen vallen grotere landen zoals Canada of Australië, maar ook veel kleinere eilandengroepen zoals Belize of Papua Nieuw Guinea zien Koningin Elizabeth II als hun staatshoofd. Ook andere landen die lid zijn van de Commonwealth, een groep landen die bijna alle voormalige koloniën waren van Groot-Brittannië, hebben munten geslagen met een beeltenis van Elizabeth II. Het Guiness book of records erkend Elizabeth II zelfs als persoon waarvan de beeltenis wereldwijd op de meeste munten staat. In totaal hebben zo’n 35 landen munten geslagen met een portret van Koningin Elizabeth II erop.

Het portret van de koningin Elizabeth II is gedurende haar aantreden op de troon vijf keer veranderd om haar beeltenis mee te laten veranderen met haar leeftijd. De laatste keer dat haar portret op de munten werd vernieuwd was in 2015. Op dit portret is de Koningin 88 jaar en zijn bijvoorbeeld haar rimpels duidelijk afgebeeld. Dit is opvallend want al sinds de tijd van de Romeinen, laten heersers liever een geïdealiseerd beeld van henzelf op munten afbeelden.

Collectie van munten met Koning Elizabeth II

Bij The Silver Mountain zijn ook veel populaire munten met de beeltenis van Koningin Elizabeth II te koop. Bijvoorbeeld de 2020 gouden Kangaroo munt geslagen door Perth Mint. De door de Royal Canadian Mint geslagen 1 Troy ounce gouden Maple Leaf munt toont ook op de achterzijde een portret van Koning Elizabeth II. Een recente nieuwe uitgave van de Royal Mint in Engeland is de ¼ Troy ounce gouden munt Queens Beasts White Horse 2020De Queens’ beasts serie bevat ook zilveren en palladium munten en de hele serie is geïnspireerd op de voorvaderen van Queen Elizabeth II.Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.