Goudprijs: € 69.205,63 Zilverprijs: € 901,80

Goudprijs naar EUR 60.050 per kilogram

Goudprijs naar EUR 60.050 per kilogram
24-10-2023 Beleggen Goud Goud/zilver ratio Inflatie Koers Rendement Rente

Leestijd: 3 minuten

Daan WesdorpGeschreven door Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


Vorige week schreven we al over de goudprijs die in een lift zat door het conflict in het Midden-Oosten. Dit weekend noteerde de goudprijs een nieuw record, één kilo goud kostte toen €60.050,- per kilo.

Edelmetalen, en dan zeker goud, zijn in trek bij beleggers als veilige haven in economisch onzekere tijden. Het laatste record in Amerikaanse dollars van de goudprijs komt uit augustus 2020 – midden in de coronapandemie. De goudprijs stond toen op ruim $2.075 per troy ounce.

Landen zoals China, Rusland, Polen en Turkije hebben de laatste jaren hun Amerikaanse dollars ingewisseld voor goud. Daarbij kwam de bankencrisis in de Verenigde Staten begin dit jaar, de oorlog in Oekraïne en het huidige conflict in het Midden-Oosten.

In tijden van onrust – zoals een economische crisis of politieke instabiliteit – kiezen beleggers vaak voor goud. Goud vormt een wereldwijde vluchthaven voor beleggers.

Goud kan niet omvallen zoals een nationale munt. Ook heeft goud de unieke eigenschap om haar waarde te behouden, zelfs in tijden van economische onzekerheid en inflatie. Daarbij fungeert goud als inflatiehedge, in tijden van geldontwaarding behoudt goud vaak zijn koopkracht en kan het zelfs in waarde stijgen. Tot slot kent goud ook geen tegenpartijrisico indien u het fysiek aanschaft. U ben niet afhankelijk van een financiële instelling, u bezit namelijk zelf uw goud.


Conclusie

De goudprijs staat op een nieuwe recordhoogte, dit door het conflict in het Midden-Oosten. Normaliter zou de goudprijs dalen in tijden van oplopende rentes, echter heerst er veel onrust – zowel economisch als geopolitiek – waardoor de goudprijs stijgende is. Beleggers wereldwijd kiezen voor goud als veilige haven.


Disclaimer: The Silver Mountain geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.


Bibliografie

Redactie Baaz. Stijgende goudprijs tikt record aan. Baaz, 2023.

Recordprijs van ruim €60.000 voor kilo goud. Telegraaf, 2023.

Economie redactie. Goudprijs breekt nieuw record door economische onzekerheid bij beleggers. NU.nl, 2023.

Goudprijs klimt richting 2.000 dollar door geopolitieke onrust. HLN, 2023.


Daan Wesdorp

Daan Wesdorp
Marketeer bij The Silver Mountain


The Silver Mountain is in 2008 opgericht door Rolf van Zanten. Bij de oprichting hadden wij een helder doel voor ogen: het aankopen van fysiek zilver en goud op een toegankelijke, veilige en transparante manier mogelijk maken.

Met trots kunnen wij zeggen dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot Nederlands grootste en meest betrouwbare bullion dealer online. Op de edelmetaalmarkt bieden wij een full-service dienstverlening aan voor de  aankoop, verkoop en opslag van uw edelmetalen. Dat is ook te zien aan onze reviews.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende sociale media kanalen.

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

035 - 203 13 80
info@thesilvermountain.nl

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.